Μια εντυπωσιακή τούρτα καρπούζι μας παρουσιάζει ο Άκης Πετρετζίκης! Η τούρτα του καλοκαιριού!

Μία καλοκαιρινή τούρτα με επικάλυψη από σαντιγί που θα λατρέψουν όλοι!

 Συστατικά

    1 καρπούζι
    500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    100 γρ. άχνη
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    φρούτα της αρεσκείας μας
    10 φράουλες
    10 κεράσια
    1 ροδάκινο
    1 ακτινίδιο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Είναι μία τούρτα που θέλει φαντασία! Να τη στολίσετε και να τη στήσετε όπως σας άρεσει. Σίγουρα είναι μία πολύ καλοκαιρινή και δροσιστική τούρτα! Σκεφτείτε τη χαρά θα πάρουν τα παιδιά μόλις ανακαλύψουν τι κρύβετε κάτω από τη σαντιγί...!

    Παίρνουμε ένα καρπούζι, κόβουμε τους 2 πόλους του με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και το ακουμπάμε πάνω σε ένα φαρδύ ξύλο κοπής έτσι ώστε να ακουμπάει μία από τις 2 κομμένες επιφάνειες στο ξύλο. Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω τη φλούδα κάθετα δημιουργώντας ένα σχήμα βαρελιού. Το τοποθετούμε σε μία ωραία τουρτιέρα αφού πρώτα το σκουπίσουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.  
    Γενικά πρέπει να έχουμε πολύ καλά στεγνό το καρπούζι.
    Να έχουμε υπόψη μας ότι καλό είναι να στολίσουμε το καρπούζι την τελευταία στιγμή.
    Χτυπάμε τη σαντιγί στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Όταν αρχίσει να δένει προσθέτουμε την άχνη, λίγο λίγο. Όταν γίνει η σαντιγί αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι.
    Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
    Τοποθετούμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ με μία μύτη αστεριού και αρχίζουμε και ντύνουμε το καρπούζι με τη σαντιγί όπως μας αρέσει και όπως θέλουμε.
    Αφού τελειώσουμε με τη σαντιγί, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φρούτα.
    Τα κόβουμε και στολίζουμε την τούρτα μας με όποιο τρόπο θέλουμε .

 

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε λίγο πιο παιδική τη τούρτα, μπορούμε να στολίσουμε τη τούρτα με χρωματιστές τρουφίτσες και καραμελάκια!

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ