Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αυτό είναι το "νέο χρώμα" που ανακάλυψαν κατά λάθος οι επιστήμονες: Πώς θα αλλάξει για πάντα τα σπίτια μας

Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια πειράματος στο Oregon State University οδήγησε τους επιστήμονες στη δημιουργία ενός «νέου χρώματος»... 

 νέα χρωστική ουσία, που πήρε την ονομασία «YInMn μπλε» μοιάζει κάπως έτσι:

Το χρώμα προέκυψε κατά τη διάρκεια ενός πειράματος με οξείδιο του μαγγανίου το οποίο είχε στόχο τη δημιουργία νέων υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρονικές εφαρμογές. Αποτελείται από τα στοιχεία Ύττριο, Ίνδιο και Μαγγάνιο (εξού και η ονομασία) και θεωρείται μοναδικό λόγω του τρόπου που ενεργούν οι χρωστικές του ουσίες. Από ότι φαίνεται, λόγω της ιδιαίτερης κρυσταλλικής του δομής, το χρώμα αυτό είναι ένα από τα πιο έντονα μπλε που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και σταθερό. Τόσο, που δεν πρόκειται να ξεθωριάσει αν το αναμείξεις με νερό ή λάδι.

Το χρώμα αυτό δεν περιέχει καμία τοξική χρωστική στα συστατικά του και επειδή έχει την ικανότητα να αντανακλά το υπέρυθρο φως (το οποίο έχει την τάση να υπερθερμαίνει τα αντικείμενα), θα μπορεί σύντομα να χρησιμοποιείται για την βαφή των στεγών όλων των νέων κτιρίων ώστε να βοηθά στη μείωση της ανεπιθύμητης θέρμανσης.

«Όσα περισσότερα ανακαλύπτουμε για τη συγκεκριμένη χρωστική ουσία, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται», είπε ο Mas Subramanian, επικεφαλής της έρευνας στο OSU. «Γνωρίζαμε ήδη πως είχε το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανθεκτικότητας, ασφάλειας και ευκολίας στην παραγωγή. Τώρα όμως φαίνεται πως είναι και υποψήφια για (την ενίσχυση της) ενεργειακής απόδοσης».

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ