Από 7 έως 11,5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, το οποίο μάλιστα αποτυπώνεται ως διψήφιο νούμερο στη μία από αυτές.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 11,5 ποσοστιαίες μονάδες (28,5% έναντι 17%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με την παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της ΝΔ φτάνει τις 36,5 ποσοστιαίες μονάδες (52,5% έναντι 16%).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σημειώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, το οποίο μάλιστα αποτυπώνεται ως διψήφιο νούμερο στη μία από αυτές.

Απογοητευμένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης το 86% ενώ το 68% των πολιτών συνολικά εκτιμούν ότι η κατάσταση σίγουρα θα χειροτερέψει (41%) ή μάλλον θα χειροτερέψει (27%). Επίσης, το 80% εκτιμά ότι θα χρειαστεί να ψηφιστούν νέα μέτρα 9,5% θεωρεί πως ό,τι ήταν να ψηφιστεί έχει ψηφιστεί, ενώ 10,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Σε δεύτερη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Παραπολιτικά και διενεργήθηκε από την ALCO, καταγράφεται επίσης σημαντικό προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 24,5%, έναντι 17,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η ΝΔ καταγράφει πολύ υψηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της που φθάνει το 86%, ενώ η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει ιστορικά χαμηλά στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ένα ενδεχόμενο δημοψηφίσματος με ερώτημα το Grexit: Το 48,3% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., ενώ το 39,4% θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου. Το 54% των πολιτών πάντως, λέει όχι σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ