Καλοκαιρινά τραπεζώματα από τον Λευτέρη Λαζάρου

Συνταγές για καλοκαιρινά τραπεζώματα από τον αγαπημένο μας chefΟ Λευτέρη Λαζάρου υπογράφει μια νέα master chef μαγειρική σειρά και κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα! 17 βιβλία γεμάτα αρώματα, γεύσεις & μεράκι με την υπογραφή του πολυβραβευμένου chef.Σε κάθε βιβλίο θα βρεις 15 μοναδικές & πεντανόμιστες συνταγές «από καρδιάς & δια χειρός» Λευτέρη Λαζάρου! Απέκτησε τώρα το θησαυρό μαγειρικής μόνο με 2,50 ευρώ.

Συνταγές για καλοκαιρινά τραπεζώματα από τον αγαπημένο μας chef

Ο Λευτέρη Λαζάρου υπογράφει μια νέα master chef μαγειρική σειρά και κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα! 17 βιβλία γεμάτα αρώματα, γεύσεις & μεράκι με την υπογραφή του πολυβραβευμένου chef.Σε κάθε βιβλίο θα βρεις 15 μοναδικές & πεντανόμιστες συνταγές «από καρδιάς & δια χειρός» Λευτέρη Λαζάρου! Απέκτησε τώρα το θησαυρό μαγειρικής μόνο με 2,50 ευρώ.

Απόλαυσε εδώ 3 συνταγές από τη νέα συλλογή βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησε.

ΣΦΥΡΙΔΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ



























Υλικά:

800 γρ σφυρίδα φιλέτο χωρίς κόκαλο
200γρ σόγια σος
200γρ ελαιόλαδο
3 πιπεριές πολύχρωμες
2 κολοκυθιά
Λίγα τοματίνια
1κλοναρι σέλερυ
1 φινόκιο
Αλατοπίπερο
1 κτς μέλι
1κτς σουσάμι
2-3 σταγόνες μπονίτα

Εκτέλεση

Κόβουμε την σφυρίδα μερίδες την αλατίζουμε πολύ λίγο βάζουμε την σόγια το λάδι και λίγες σταγόνες μπονίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί. Ψήνουμε σε σχάρα η σε τηγάνι και τα τελειώνουμε λίγο στον φούρνο .
Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε πολύ καυτό τηγάνι, τα σβήνουμε με σόγια, βάζουμε το μέλι και το σουσάμι και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.

Tip: Προσοχή στο αλάτι γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή

Ζελέ σοκολάτας με φράουλες

























Υλικά:
750 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
16 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα σκεύος 1 λίτρο νερό όσο πιο κρύο γίνεται, ρίχνουμε μέσα μία, μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε τη ζάχαρη με το γάλα σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος.
Γεμίζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Όταν το ζελέ σοκολάτας έχει παγώσει, γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.


Tip: Αντί για φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής μας.
Μπορούμε να αντί για ποτήρια να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μπολ.


Ριζότο με μύδια, κολοκυθάκια και σαφράν





























Υλικά:

300 γρ. ρύζι carnaroli
1 1/2 κιλό μύδια με τσόφλι, πολύ καλά πλυμμένα και καθαρισμένα εξωτερικά
200 γρ. Κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
1 κουταλιά του γλυκού σαφράν
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1500 ml νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα πολύ καλά πλυμένα μύδια με το κέλυφος. Βάζουμε λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Σουρώνουμε και κρατάμε ένα λίτρο από το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να αχνίσουμε τα μύδια. Βγάζουμε τα μύδια από το κέλυφος και τα κρατάμε κάπου ζεστά(αν θέλετε τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο). Βάζουμε λίγο λάδι σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το ρύζι. Χρησιμοποιούμε μία ξύλινη κουτάλα να το ανακατέψουμε και αφήνουμε το ρύζι να πάρει χρώμα για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια το σαφράν και σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό από τα μύδια -μια κουταλιά την φορά- και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανιστά. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και το ανακατεύουμε προσεκτικά. Σκεπάζουμε το ριζότο και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά. Βάζουμε το ριζότο σε ένα μακρόστενο πιάτο και γαρνίρουμε την άλλη πλευρά του πιάτου με ένα «μπουκέτο» με τα τραγανιστά κολοκυθάκια.

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μύδια με τα κυδώνια. Είναι πολύ πιο ακριβά αλλά είναι αρκετά πιο νόστιμα. Προσέξτε το ζωμό να τον φιλτράρετε καλά γιατί τα κυδώνια κρατούν άμμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ