Kοινωνικό πείραμα που συγκλονίζει: Πώς αλλάζει η στάση των ανθρώπων απέναντι σε ένα παιδί ανάλογα με τα ρούχα του;

Αποκαλυπτικό για τη στάση την οποία κρατούν οι πολίτες απέναντι σε ένα μικρό παιδί μόνο και μόνο από την εμφάνισή του είναι το «πείραμα» της UNICEF.

Πρωταγωνίστρια η Ανάνο, μια 6χρονη ηθοποιός η οποία υποδύθηκε δύο διαφορετικούς ρόλους στο ίδιο σενάριο. Αρχικά εμφανίστηκε ντυμένη με καθαρά ρούχα και προσεγμένα μαλλιά να περπατά μόνη της στο δρόμο.

Αρκετοί από όσους τη συνάντησαν, σταμάτησαν, της μίλησαν και ενδιαφέρθηκαν για την τύχη της. Το ίδιο συνέβη όταν η Ανάνο μπήκε σε ένα εστιατόριο με πολλούς να της δίνουν μια θέση στο τραπέζι τους και φαγητό.

Τα πράγματα, όμως, ήταν τελείως διαφορετική όταν η Ανάνο υποδύθηκε ένα παιδί του δρόμου. Φορώντας παράταιρα ρούχα και έναν βρώμικο σκούφο η 6χρονη βρέθηκε στο ίδιο σημείο με αυτό όπου ήταν ούσα καλοντυμένη.

Αυτή τη φορά όμως κανείς δεν σταμάτησε να τη ρωτήσει ποια είναι και τι κάνει ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν η 6χρονη μπήκε στο εστιατόριο. Εκεί όχι μόνο κανείς δεν της έδωσε μια θέση να κάτσει αλλά υπήρξαν και ορισμένοι που ζήτησαν από τους υπευθύνους του καταστήματος να την διώξουν.

Ήταν τέτοια η διαφορά ώστε τα γυρίσματα διεκόπησαν καθώς η μικρή Ανάνο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί συναισθηματικά την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση ανάλογα με την εικόνα που εμφάνιζε. Όπως αναφέρεται στο βίντεο της UNICEF η 6χρονη «αναστατώθηκε πολύ».

«Φανταστείτε πώς είναι για εκατομμύρια παιδιά που διώχνονται καθημερινά. Η αλλαγή ξεκινά όταν εσείς αποφασίσετε να ενδιαφερθείτε» τονίζει η UNICEF με αφορμή το «πείραμα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ