Ο Λευτέρης Λάζαρου δημιουργεί : Γαρίδες με αρωματική κρούστα και λεμονάκι ακέρωτο

Άκρως καλοκαιρινή & αρωματική η σημερινή μας συνταγή

Υλικά
1 κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους
240 γρ. κορν φλάουρ
500 ml σόδα ή ανθρακούχο μεταλλικό νερό 
αλάτι & πιπέρι
½ κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτου
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ή ξερό, τριμμένο
½ κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ηλιέλαιο

Ευχαριστούμε το alatikaipiperi.gr και τον Λευτέρη Λαζάρου για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τα ποδαράκια, το κεφάλι, την ουρά, το κέλυφος και το εντεράκι από τη ράχη τους. Τις πλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη σόδα, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, το ξύσμα (λεμονιού και λάιμ), τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός, βουτάμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μία μία τις γαρίδες στο λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.  

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ