Η απάντηση του Μάρτιν Σούλτς στους Δικηγόρους του Αιγίου: Τα μέτρα τα επέβαλε η κυβέρνηση

"Δε φταίμε εμείς, φταίει η ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και...τα παράπονά σας στην Κομισιόν" είναι η απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς προς το έγγραφο που του απεστάλη το Μάιο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου. 

"Η απάντηση αυτή εκθέτει όλους τους έλληνες πολιτικούς που τόσα χρόνια συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο διαπραγμάτευτα, με γνώμονα μόνο να παρουσιάζουν λογιστικά νούμερα και καταλύοντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και αρχών της ΕΣΔΑ" σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιώργος Μπέσκος, που θεωρεί πως ο κ. Σουλτς ουσιαστικά 'εξαφανίζει' το γνωστό άλλοθι των εκάστοτε κυβερνώντων πως 'τα μέτρα επιβάλλουν οι θεσμοί'.

Πάντως, ο κ. Σουλτς, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, δηλώνει αναρμόδιος για να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του νομοσχεδίου σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και προτείνει στην Δικηγορικό Σύλλογο να προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή Αναφορών και στην Κομισιόν, παραθέτοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Την απάντηση του κ. Σουλτς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου την προωθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου μαζί με τη σημείωση πως η επιβολή φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων είναι καθαρά Εθνική υπόθεση των κρατών-μελών κι όχι κατ'απαίτηση των θεσμών, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αίρθουν την ευθεία αντίθεση των ψηφισθέντων νομοθετημάτων με το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
"Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων δεν στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας. Εμείς έστω και μόνοι μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί το οφείλουμε στον κλάδο μας και στους συμπολίτες μας. Κι όσοι μας λοιδωρούσαν όταν στέλναμε επιστολές και καταγγελίες, έλαβαν ήδη τις απαντήσεις τους" τονίζει με νόημα ο κ. Μπέσκος.

Αγαπητοί κ.κ. Μπέσκο και Μανωλόπουλε
Ευχαριστώ πολύ για το e-mail σας της 18ης Μαΐου 2016, με το οποίο εκφράζετε τη διαμαρτυρία σας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 8 Μαΐου 2016.
Το Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο κι εγώ προσωπικά, γνωρίζουμε το βαρύ φορτίο και τις προσπάθειες των ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων εν μέσω της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης και θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση στο να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως.


Όπως πιθανόν γνωρίζετε, η φορολογική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα των κρατών-μελών της Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση είναι ελεύθερη να εισαγάγει φορολογικούς νόμους όπως ο προαναφερθείς, εφόσον είναι συμβατοί με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αν θεωρείτε πως το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό Δίκαιο -κάτι που δεν μπορώ να εκτιμήσω βάσει των διαθέσιμων πληροοριών- ίσως επιθυμείτε να υποβάλετε επίσημη διαμαρτυρία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) μέσω της ιστοσελίδας της.
Ελπίζω πως θα βρείτε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες

Ειλικρινά δικός σας
Μάρτιν Σουλτς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ