Βιντεο -Κάμερον προς Κόρμπιν: Για όνομα του Θεού φίλε παραιτήσου, φύγε

«Για όνομα του Θεού, φίλε, φύγε!», προέτρεψε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ο Ντέιβιντ Κάμερον καλώντας να παραιτηθεί για το καλό της Βρετανίας. 

 

Χτες, πρώτη ημέρα επίσημων υποβολών υποψηφιότητας για τη διαδοχή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εργασίας και ανερχόμενο αστέρι των Τόρις, Στίβεν Κραμπ, ανακοίνωσε ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος και της χώρας όντας εκείνος που μπορεί να ενώσει τη χώρα μετά τη διαίρεση που προκάλεσε το δημοψήφισμα, ενώ αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή στην ΕΕ και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Υποψήφιοι στους Συντηρητικούς
Στο μεταξύ, νυν και πρώην υπουργοί και άλλα στελέχη του κόμματος έχουν πει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής υποψηφιότητας, όπως οι Τζέρεμι Χαντ, Νίκι Μόργκαν και Τζον Μπάρον, ενώ αναμένεται η υποβολή υποψηφιότητας των δύο επικρατέστερων διαδόχων του Κάμερον, του Μπόρις Τζόνσον και της υπουργού Εσωτερικών Τερέζα Με, ενώ και ο Λίαμ Φοξ ανακοίνωσε χτες πως προτίθεται να υποβάλει υποψηφιότητα.

Η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα το μεσημέρι. Ο νέος ηγέτης του κόμματος και νέος πρωθυπουργός θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Στους Εργατικούς, μετά την άρνηση του Κόρμπιν να παραιτηθεί, εκπρόσωπός του πέταξε το γάντι στους «αντάρτες», καλώντας τους να προκαλέσουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού - διαδικασία που απαιτεί τη συγκέντρωση 50 υπογραφών από βουλευτές.

Στο μεταξύ, ο Τομ Γουάτσον, που ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα, εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα θα εμπλακεί σε μία διχαστική αρχηγική διαμάχη, ενώ ήδη μερίδα βουλευτών αναζητούν τρόπο να αποσχιστούν και να δημιουργήσουν τους Νέους Εργατικούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ