Tο τετ α τετ Τσίπρα - Σουλτς στην Σύνοδο Κορυφής για το Βrexit: «Το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται με την ενίσχυση της δημοκρατίας»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται μετά τις εξελίξεις με το βρετανικό δημοψήφισμα.

 

Όπως αναφέρει επίσης ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση ότι το μέλλον της Ευρώπης συνδέεται άμεσα με την αποφασιστική ενίσχυση της δημοκρατίας, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με την πρόεδρο της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ