Ο κύβος ερρίφθη: Στις 2 Σεπτεμβρίου ο διάδοχος του Κάμερον και νέος πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το κόμμα των συντηρητικών αποφάσισε να προχωρήσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου στην επιλογή του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την Αγγλία εκτός ΕΕ. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι υποψηφιότητες θα «ανοίξουν» στο κόμμα από την ερχόμενη Τετάρτη και θα κλείσουν το βράδυ της Πέμπτης. Σε περίπτωση μίας και μόνο υποψηφιότητας ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας θα γίνει άμεσα γνωστό τόνισε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Graham Brady, υπεύθυνος της διαδικασίας για το συντηρητικό κόμμα. 

 

Ο βουλευτής επικεφαλής της επιτροπής Γκρέιαμ Μπρέιντι δήλωσε: «Νομίζω ότι η άποψη του κόμματος είναι ότι τόσο εμείς ως Συντηρητικοί όσο και η χώρα γενικότερα πραγματικά χρειαζόμαστε βεβαιότητα, θα θέλαμε κάποια κατάληξη και πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία όσο πιο σύντομα μπορούμε πρακτικά. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι θα έχουμε έναν νέο Πρωθυπουργό πριν η Βουλή των Κοινοτήτων επιστρέψει για τις εργασίες της τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Κάμερον έχει προαναγγείλει ότι θα παραιτηθεί εν ευθέτω χρόνω, πριν από το ετήσιο συνέδριο του κόμματος που φέτος είναι προγραμματισμένο για τις 2-5 Οκτωβρίου στο Μπέρμιγχαμ.

 

Εν τω μεταξύ, κατά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά το δημοψήφισμα, κατά το οποίο ο Ντέιβιντ Κάμερον κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς επικεφαλής της εκστρατείας Leave, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας κρατικών λειτουργών που θα έχει το περίπλοκο καθήκον διαπραγμάτευσης των όρων διαζυγίου με τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ