Θρίλερ με πτήση της Singapore Airlines: Ξέσπασε φωτιά κατά την διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης

Έναν πραγματικό τρόμο βίωσαν οι επιβάτες της πτήσης SQ368 της Singapore Airlines που ταξίδευε από το αεροδρόμιο Τσάνγκι της Σιγκαπούρης στο Μιλάνο όταν το ένα φτερό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Μία επιβάτιδα μάλιστα, τράβηξε σε βίντεο το περιστατικό και στη συνέχεια μοιράστηκε την εμπειρία της στο Facebook. «Μόλις γλίτωσα από το θάνατο», έγραψε η 43χρονη Lee Bee Yee περιγράφοντας πως όλοι οι επιβαίνοντες κλήθηκαν να παραμείνουν στο αεροπλάνο για 5 λεπτά μέχρι οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν τη φωτιά.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η τρομοκρατημένη επιβάτιδα ανέφερε ότι το αεροπλάνο είχε διαρροή καυσίμων μετά την απογείωση και έπρεπε να επιστρέψει. Αφού όμως έφτασε στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης και ενώ πραγματοποιούσε προσγείωση, η μηχανή πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της 43χρονης επιβάτιδος, οι πυροσβέστες έριξαν ειδικό αφρό και νερό και τελικά η φωτιά έσβησε. «Ήμασταν τόσο κοντά στο θάνατο» είπε η ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, η Daily Mail εξηγεί ότι το αεροπλάνο της Singapore Airlines επέστρεψε στο αεροδρόμιο δύο ώρες μετά την απογείωση και αφού εμφανίστηκε προειδοποιητικό μήνυμα για το πρόβλημα. Κανένας από τους 222 επιβάτες και το 19μελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

«Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από τις σκάλες και μεταφέρθηκαν στο κτίριο του τερματικού σταθμού με το λεωφορείο», αναφέρει η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλο αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει για το Μιλάνο αργότερα σήμερα».

Σύμφωνα πάντως με την Lee Bee Yee, η ίδια είχε αντιληφθεί τη μυρωδιά καυσίμου. «Ενημερωθήκαμε από τον πιλότο ότι υπήρχε μια διαρροή, και ότι το αεροπλάνο θα πρέπει να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Τσάνγκι, καθώς δεν είχε αρκετά καύσιμα για το ταξίδι», είπε η ίδια στους Straight Times.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ