Summer@ eirinika: Φριτούρα Ζακύνθου - Πως θα την φτιάξω για να μάθω και στα παιδιά την παράδοση

Ένα ταξίδι γεύσεων στο νήσι - κόσμημα του Ιονίου!

Υλικά
 

3 lt νερό
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1 πρέζα αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
ζάχαρη
κανέλα
 

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση το gastrotourismos.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το νερό και το αλάτι σε μία κατσαρόλα να κάψει. Ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Είναι έτοιμη όταν η κουτάλα αφήνει πίσω της αυλάκια. Λαδώνετε το ταψί του φούρνου ελαφρά και περιμένετε 12 ώρες να παγώσει και να σφίξει. Την χαράσσετε σε λοξά κομμάτια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ