Χαροπαλεύει ο οδοντίατρος από την δηλητηρίαση στην βάφτιση – Πήραν το έμβρυο από έγκυο

Έχουν νοσηλευθεί 25 ασθενείς εκ των οποίων εννέα παραμένουν στο νοσοκομείο 

Για τον άνδρα που απεβίωσε στη διάρκεια της νοσηλείας του, διερευνώνται τα ακριβή αίτια του θανάτου του
Στους παθογόνους μικροοργανισμούς σαλμονέλλα και σιγκέλλα που «κρύβονται» σε τρόφιμα και προκαλούν βαριές δηλητηριάσεις επικεντρώνεται ο εργαστηριακός και επιδημιολογικός έλεγχος των  υγειονομικών αρχών  για τη θανατηφόρα γαστρεντερίτιδα που έπληξε δεκάδες άτομα στη Βοιωτία το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο δεξίωσης μετά από βάπτιση παιδιού. 

Ήδη στην περιοχή Άσπρα Σπίτια βρίσκεται κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περαιτέρω διερεύνηση του πρωτοφανούς αυτού θέματος για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Χρειάστηκαν νοσηλεία  25 άτομα εκ των οποίων οι 9 παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο Λαμίας και στην Αττική.

Παράλληλα, το Κέντρο διερευνά  τα ακριβή αίτια θανάτου ενός 57χρονου μετά τη νοσηλεία του εξαιτίας βαριάς γαστρεντερίτιδας.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε στις 19/6/16 για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκε στις 18/6 σε εστιατόριο της περιοχής Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.
Το Γραφείο Τροφιμογενών Νοσημάτων σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών-Σιγκελλών πραγματοποιεί την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας.

Μάλιστα, με αφορμή την επιδημία γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκε και εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται κατά την επόμενη χρονική περίοδο,  το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και στη μεταφορά των τροφίμων.

Συγκλονιστική περιγραφή στο protothema.gr από τη σύζυγο του οδοντιάτρου - Σχεδόν 40 άνθρωποι έπαθαν σοβαρή γαστρεντερίτιδα

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση για το «τραπέζι θανάτου» το περασμένο Σάββατο σε γνωστό κατάστημα εστίασης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας μετά από βαπτίσια.
 
Ο απολογισμός τραγικός: Ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από σαλμονέλα και άλλα 38 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας γνωστός οδοντίατρος από τη Λαμία, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας όπου και νοσηλεύεται.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση του συζύγου μου. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, πήγαμε μια χαρά και είμαστε στην μονάδα, με το 99,9% να πεθαίνει ο σύζυγος μου. Ήταν μια καταστροφική βάπτιση. Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό έγινε με δόλο από τους επαγγελματίες της περιοχής. Το μυαλό μου τρέχει, αυτές είναι εικασίες δικές μου» λέει στο protothema.gr η σύζυγος του άτυχου οδοντιάτρου.

Η ίδια δηλώνει τυχερή που δεν κατέληξε σε κρεβάτι νοσοκομείου γιατί όπως λέει έτυχε και δεν δοκίμασε ούτε τις σαλάτες  ούτε και τη φέτα που σερβιρίστηκε ξεχωριστά.

«Εγώ δεν μπήκα στο νοσοκομείο γιατί μου έδωσε ο Θεός. Εγώ δεν έφαγα σαλάτα και φέτα. Ήμουν τυχερή. Ήταν πάρα πολλά παιδιά στην παρέα που έφαγαν πολλά πράγματα, μακαρόνια σουφλέ και κρέατα και νοσηλεύονται αυτή την στιγμή. Έχω την αίσθηση πως το κακό ήταν παντού. Τώρα γιατί εγώ δεν νόσησα ίσως επειδή παίρνω αντιβίωση λόγω και ενός άλλου θέματος μου ίσως να ήμουν καλυμμένη. Ακόμα και οι γονείς του μικρού που βάφτισαν νόσησαν και ο πατέρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο» προσθέτει μιλώντας στο protothema.gr.

Χρειάστηκε να υποβάλουν άρον-άρον έγκυο σε καισαριακή

Ανάμεσα στα θύματα της τροφικής δηλητηρίασης βρίσκεται και μια έγκυος, η οποία, σύμφωνα με τη σύζυγο του οδοντιάτρου, υποβλήθηκε εσπευσμένα σε καισαρική τομή καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν αλλοιώσεις στην καρδιά του παιδιού της.

«Ο διευθυντής της εταιρίας που εργάζεται ο πατέρας που διοργάνωσε το γλέντι, είχε την νύφη του κοντά έγκυο. Της πήραν το παιδί με καισαρική άρον-άρον γιατί άρχισαν αλλοιώσεις στην καρδούλα του παιδιού. Εργάζεται ως αντιπρόσωπος εταιρίας προϊόντων φαρμακείων και η σύζυγος του είναι εκπαιδευτικός. Είναι ένα υπέροχο ζευγάρι και οι άνθρωποι καταστράφηκαν» περιγράφει η σύζυγος του οδοντιάτρου.

Στις υπηρεσίες της Βοιωτίας έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται έρευνες για να βρεθεί σε ποιο προϊόν υπήρχε η σαλμονέλα και ποιος ευθύνεται γι' αυτό.  Πάντως, κάποιοι από τους καλεσμένους «δείχνουν» το τυρί που κατανάλωσαν, αφού όλοι όσοι αρρώστησαν είχαν φάει τη συγκεκριμένη φέτα, ενώ όσοι δεν την δοκίμασαν, δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. 

«Δεν ξέρω τι έγινε, είναι τραγικό»
Σοκαρισμένη δηλώνει η μητέρα του παιδιού που βαπτίστηκε. «Το τι έγινε δεν ξέρω, είναι πολύ τραγικό γεγονός» λέει στο protothema.gr για το παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε τη βάπτιση του παιδιού τους. 
«Είναι αλήθεια, παραπάνω από 38 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν είμαι σε θέση να μιλήσω. Νοσηλεύονται γύρω στα 40 άτομα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο protothema.gr.
Υποστηρίζει, δε, ότι το κατάστημα που επέλεξε με τον άνδρα της έχει μεγάλη εμπειρία και πως το μαγείρεμα του φαγητού και την προετοιμασία τα ανέλαβε αυτό.
«Tα φαγητά τα μαγείρεψε το μαγαζί. Όλα τα χρόνια το μαγαζί δούλευε, είναι μονοπώλιο καθώς είναι το μοναδικό στην περιοχή. Όλα τα χρόνια έχει κάνει άπειρες εκδηλώσεις δεν είχε ξανά συμβεί κάτι τέτοιο. Το τι έγινε δεν ξέρω. Είχαμε συμφωνήσει αρκετά φαγητά, με πρώτο πιάτο, με σαλάτες με ενδιάμεσα κάποια πιάτα, και πατάτες με αρνί στο τέλος. Θέλω να πιστεύω ότι η υγειονομική αρχή θα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες που πρέπει, τι να σας πω. Είναι πολύ τραγικό γεγονός. Ο σύζυγός μου βγήκε από το νοσοκομείο και είναι σε καλύτερη κατάσταση» λέει συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός. 
Λυπάμαι για ό,τι συνέβη λέει ο εστιάτορας

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου μιλώντας με κλάματα στο protothema.gr τόνισε πως λυπάται για ό,τι έχει συμβεί και πως το κατάστημα του έχει χρόνια εμπειρίας από κοινωνικές εκδηλώσεις. 
«Προσπαθώ να είμαι καλά μετά από αυτό που συνέβη. Έχω 40 χρόνια μαγαζί και έχω κάνει εκδηλώσεις άπειρες. Εμπειρία έχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις. Δεν μπορώ να δώσω καμιά εξήγηση για το συμβάν. Δουλεύουμε τα ίδια προϊόντα, δεν υπάρχει περίπτωση οι μάγειροι να μην κατάλαβαν κάτι ότι είναι χαλασμένο και πάντα έχουμε την ίδια προετοιμασία και διαδικασία. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έπαθαν οι άνθρωποι. Δεν μπορώ να μιλήσω ψυχολογικά είμαι πολύ χάλια. Λυπάμαι πάρα πολύ για ό,τι έγινε» λέει στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ