Λακωνία – Φωκίδα – Εύβοια: Κοντινές 2ήμερες αποδράσεις για όλη την οικογένεια

Τι χρειάζεστε για το ιδανικό καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά; 

Προορισμούς κοντινούς, για να μην υπάρχουν γκρίνιες στη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή το καράβι. Θάλασσα ασφαλή και όχι πολύ βαθιά, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και δωμάτια άνετα και οικονομικά, για να μην… «μπείτε μέσα». Το In2life.gr βρήκε τρεις προορισμούς κοντά στην Αττική, για να περάσετε ονειρεμένα οικογενειακά weekends.

Βόρεια Εύβοια

Βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, διαθέτει αμέτρητες παραλίες – προτιμήστε αυτές των δυτικών ακτών για να αποφύγετε το απότομο βάθος του Αιγαίου – ήσυχα, γραφικά χωριουδάκια με οικογενειακά ταβερνάκια, ενώ στην περιοχή της Αγίας Άννας, θα βρείτε και τον ιδανικό παράδεισο για διαμονή μέσα στη φύση.
Πού θα μείνετε: Στο Club Αγία Άννα, που έχει βραβευθεί με χρυσό βραβείο Οικογενειακού Τουρισμού στα Tourism Awards 2015, και διαθέτει camping μέσα στο δάσος, κοντά στην ομώνυμη παραλία. Αν πάλι τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να θυσιάσουν τις ανέσεις τους, θα βρείτε και έτοιμες, στημένες και σχεδόν… πολυτελείς σκηνές ή καμπίνες με ιδιωτικές αυλές. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται πισίνα, εστιατόρια, χώρος BBQ, γιγαντοοθόνες και ειδικά προγράμματα απασχόλησης των μικρών παραθεριστών. Οι τιμές για το απλό camping αυτή την περίοδο είναι 4,50€ κατ’ άτομο ανά διανυκτέρευση και δωρεάν για παιδιά ως 12 ετών (θέση σκηνής 7€). Οι τιμές για τα οικογενειακά στούντιο (4-5 άτομα) ξεκινούν από τα 90€ τη βραδιά. 

Τριζόνια, Φωκίδα

Περί τις τρεις ώρες θα χρειαστείτε για να φτάσετε από την Αθήνα στο λιμανάκι των Χανίων Φωκίδας, μεταξύ Γαλαξιδίου και Ναυπάκτου, κι από εκεί πέντε μόλις λεπτά με το καραβάκι για το αντικρινό νησάκι, την κρυφή όαση των Τριζονιών. Πρόκειται για ένα νησάκι γραφικό, παραδοσιακό και οικογενειακό, με ήσυχα ψαροχώρια – εδώ απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες – που διαθέτουν ψαροταβερνάκια πάνω στο κύμα του Κορινθιακού. Το σκηνικό περιλαμβάνει πλούσια φύση (ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια και ευκάλυπτοι καλύπτουν το νησί), ενώ βουτιές θα χορτάσετε στην κοκκινωπή αμμουδιά της Πούντας, ή στις μικρότερες παραλίες Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες στα νότια και στα δυτικά του νησιού.
Θα μείνετε: Στο Drymna Hotel, τα οικογενειακά δωμάτια του οποίου διαμορφώνονται σε ξεχωριστά επίπεδα για να φιλοξενήσουν τέσσερα άτομα, ενώ διαθέτουν πανοραμική θέα στο φυσικό λιμανάκι, πράσινο, μπαλκόνι, κλιματισμό, δωρεάν wifi και στοιχίζουν από 58,30€ ανά βραδιά για τετράκλινο δωμάτιο σε χωριστά επίπεδα (με σοφίτα). 

Κυπαρίσσι, Λακωνία

Περίπου τέσσερις ώρες οδήγησης χωρίζουν την οικογένειά σας από το πιο… δροσερό Κυπαρίσσι που έχετε επισκεφθεί ποτέ. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι στις λακωνικές ακτές του Πάρνωνα, νότια του Λεωνιδίου. Από τη μία το πράσινο του βουνού κι από την άλλη το γαλάζιο του Μυρτώου, και μεταξύ τους ένα χωριουδάκι με γραφικά σπιτάκια, ανθισμένες αυλές, στενά δρομάκια και απάνεμα λιμανάκια, μας προσκαλεί για ήσυχα Σαββατοκύριακα. Εδώ θα βολτάρετε με τα παιδιά στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, θα ανακαλύψετε την γειτονική Κρεμαστή, ένα ορεινό χωριό πνιγμένο στα έλατα, θα τους δείξετε το Ασκληπιείο και το Βυζαντινό Κάστρο στο Καστέλλι, προτού βουτήξετε στη Μικρή ή τη Μεγάλη Άμμο, κοντά στον οικισμό της Παραλίας του Κυπαρισσίου, ή στην Αγία Κυριακή με τα ζεστά, ήσυχα νερά. 
Πού θα μείνετε: Στον παραδοσιακό ξενώνα Παραλιακό, που προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια με σφυρήλατα κρεβάτια, ξύλινα δάπεδα και πετρόχτιστα μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα (από 40€ τη βραδιά για το τρίκλινο. Στα στούντιο Μυρτώο, στην παραλία Μεγάλη Άμμο, που προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με μπαλκόνια που βλέπουν στη θάλασσα, ενώ διαθέτουν και καθιστικό με τηλεόραση και ηλεκτρική κουζίνα για οικογενειακά γεύματα. Το τρίκλινο στοιχίζει αυτή την περίοδο 35-45€ τη βραδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ