Πώς να απαλλαγείτε μια και καλή από την κυτταρίτιδα - Το τρικ που ακολουθεί και η Kim Kardashian!

Μπορεί να είναι η Kim Kardashian και ό,τι αγγίζει να γίνεται χρυσός, όμως και η Kim έχει beauty προβλήματα σαν όλες εμάς (ιδιαίτερα τώρα που το καλοκαίρι ξεκίνησε και επισήμως)! 

Ο καλοκαιρινός εφιάλτης της-μας; Η κυτταρίτιδα!

Η τελευταία συμβουλή της μεγάλης Kim δεν αφορά – προς έκπληξή μας- κάποια τεχνική στο μακιγιάζ αλλά το τρικ που χρησιμοποιεί η ίδια προληπτικά, όπως αναφέρει, προκειμένου να μην υπάρχει ίχνος κυτταρίτιδας στο κορμί της και δε γινόταν να μη στη μεταφέρουμε επακριβώς...

Τι κάνει, λοιπόν;

Η γνωστή τηλεπερσόνα συνηθίζει να αναμειγνύει μία ποσότητα από λάδι σώματος με κρέμα σώματος (body lotion) και να την απλώνει στη στεγνή επιδερμίδα της λίγο πριν ξεκινήσει τη γυμναστική.

«Εφαρμόζω το λάδι σώματος σε όλο το σώμα μου, γιατί έχω ακούσει πως αν το απλώσεις προτού να κάνεις ασκήσεις γυμναστικής, πραγματικά το δέρμα σου θα είναι πιο σφριγηλό και δεν δημιουργούνται ρυτίδες.» εξηγούσε χαρακτηριστικά σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Snapchat.

Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα; Το τρικ αυτό πραγματικά κάνει θαύματα; Τι λένε οι ειδικοί; Γιατί μπορεί το «καλογυαλισμένο» κορμί να είναι λαμπερό και sexy αλλά ο συνδυασμός με τον ιδρώτα και τη γυμναστική τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην επιδερμίδα μας;

Τι λέει η ειδικός 

«Εφαρμόζοντας ένα προϊόν με ελαιώδη σύσταση λίγο πριν την προπόνηση πιθανότατα να αυξήσει την παραγωγή θερμότητας στο σώμα ενώ θα μπορούσε δυνητικά να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει στην εμφάνιση ακμής. Συνήθως τα προϊόντα με έλαια εφαρμόζονται καλύτερα σε καθαρή, υγρή δέρμα προκειμένου να «παγιδεύσουν» την υγρασία και να «ενισχύσουν» τη διείσδυση των δραστικών συστατικών στην επιδερμίδα.»


Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να αποφεύγεις τα body oils! Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα έλαια μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν την επιδερμίδα. «Μερικά περιέχουν ρετινόλη ως πρόσθετο συστατικό που βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων» εξηγεί η γιατρός Jessica Weiser, M.D., από το New York Dermatology Group, στο Αμερικάνικο Glamour!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ