Σύντροφος μακελάρη του Ορλάντο: Σκότωσε για να εκδικηθεί τους Πορτορικάνους γκέι που τον είχαν κολλήσει Aids

Ένας άντρας που υποστηρίζει ότι είναι ο γκέι εραστής του δράστη του μακελειού στο κλαμπ Pulse του Ορλάντο, μίλησε δημόσια στην αμερικανική τηλεόραση αποκαλύπτοντας τι ήταν αυτό που κατά τη γνώμη του οδήγησε τον Ομάρ Ματίν να προχωρήσει στο χτύπημα.

Σε συνέντευξη του στην παρουσιάστρια του Univision Μαρία Έλενα Σαλίνας, ο άντρας που εμφανίστηκε ως «Μικέλ», υποστήριξε ότι γνώρισε τον Ματίν μέσω της εφαρμογής για ομοφυλόφιλους Grindr.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, το FBI έχει έρθει σε επαφή με τον εν λόγω άντρα, κάτι που όμως οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν στο CBS News. Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχο, ο Ομάρ Ματίν αναζητούσε συχνά συντρόφους είτε άντρες είτε γυναίκες μέσω τέτοιων εφαρμογών.

Όπως αναφέρει πάντως ο φερόμενος ως εραστής του Ματίν, ο δράστης του μακελειού στο γκέι κλαμπ ήταν ομοφυλόφιλος. Περιγράφοντας τη σχέση που είχαν αναπτύξει δήλωσε ότι ήταν «φίλοι με προνόμια». Η σεξουαλική τους σχέση είχε διαρκέσει περίπου 2 μήνες, ενώ όπως λέει είχαν συναντηθεί σε ξενοδοχείο του Ορλάντο περίπου 15 με 20 φορές.

Σύμφωνα με άλλες του δηλώσεις, ο Ομάρ Ματίν κατά την διάρκεια της επίθεσης είχε θέσει ως στόχο του σκόπιμα Λατίνους επειδή ένιωθε ότι τον απέρριπταν οι Πορτορικανοί.

«Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι τρομοκρατία», δήλωσε ο φερόμενος ως σύντροφος του Ματίν παρά το γεγονός ότι εκείνος είχε καλέσει στην αστυνομία και είχε κάνει αναρτήσεις στο Facebook δηλώνοντας πίστη στο Ισλαμικό Κράτος,.

Επιπλέον, ο Μικέλ προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψε ότι ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση γιατί ήρθε σε επαφή με έναν Πορτορικανό για τον οποίο έμαθε αργότερα ότι ήταν θετικός στον HIV. «Μισούσε τους γκέι Πορτορικανούς για όλα όσα του είχαν κάνει», δήλωσε ο Μικέλ και συνέχισε: «Πιστεύω ότι ότι αυτά τα τρελά απαίσια πράγματα τα έκανε για εκδίκηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγος του Ματίν γνώριζε ότι ήταν ομοφυλόφιλος και ο πατέρας του τον ανάγκασε να παντρευτεί, ενώ όπως υποστηρίζει, ο δράστης του μακελειού μιλούσε και για την θρησκεία.

«Έλεγε ότι η θρησκεία των μουσουλμάνων είναι όμορφη, όμορφη θρησκεία, όπου όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη», είπε. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Οι γκέι, οι τρανς, οι μπαϊσέξουαλ... όλοι». Όπως είπε ο Ομάρ Ματίν «έψαχνε για αγάπη». Αξίζει να σημειώθεί ότι η Univision τοπθέτησε μάσκα στο πρόσωπο του άντρα, ενώ παραποίησε και τη φωνή του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ