Άνοιξαν οι ουρανοί στο Λονδίνο από τις καταιγίδες! Γιατί η κακοκαιρία κάνει καλό στο Βrexit...

Βυθισμένα κάτω από το νερό βρίσκονται πολλά σημεία του Λονδίνου λόγω των καταρρακτωδών βροχών, μία εξέλιξη η οποία πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα σε όσους έχουν σκοπό να μετακινηθούν ή να ταξιδέψουν προκειμένου να ψηφίσουν στο σημερινό κρίσιμο δημοψήφισμα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν μια τεράστια αύξηση στις κλήσεις που έλαβαν λόγω των βροχών που έπληξαν τα νοτιοανατολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ, όπως σημειώνει η Evening Standard επικαλούμενη την πρόγνωση του καιρού, μέσα σε λίγες ώρες έπεσε βροχή που αναλογεί σε έναν μήνα, ενώ περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται το πρωί.

Πολλοί σταθμοί του Μετρό στην πρωτεύουσα και κάποιοι περιφερειακοί δρόμοι έκλεισαν εξαιτίας των πλημμυρών, εμποδίζοντας τους ψηφοφόρους να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Η κακοκαιρία, όπως εκτιμούν αναλυτές, είναι πιθανό να επηρεάσει το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit, καθώς η προσέλευση στις κάλπες θα μειωθεί. Τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων έχουν δείξει ότι οι ψηφοφόροι υπέρ της εξόδου είναι πιο αποφασισμένοι, ενώ αυτοί της παραμονής είναι πιο πιθανό να αποφασίσουν να μην πάνε να ψηφίσουν λόγω της κακοκαιρίας. 

 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ενημέρωσε ότι έλαβε εκατοντάδες κλήσεις για περιστατικά που σχετίζονται με χτυπήματα κεραυνών σε σπίτια, πλημμύρες και άνοδο στη στάθμη των υδάτων που έχει ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν αυτοκίνητα.

Οι βροχές αναμένεται να υποχωρήσουν στις 10 το πρωί, ενώ θα «επιστρέψουν» με την ίδια ένταση στις 14:00.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ