Πως σε επηρεάζει η Πανσέληνος στον Τοξότη; Αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Οι Πανσέληνοι φωτίζουν ό,τι είναι κρυμμένο στη σκιά του ασυνείδητου. Αυτή εδώ η Πανσέληνος, που στα δύο της άκρα βρίσκονται οι Δίδυμοι και ο Τοξότης, δείχνει πού παραβλέψαμε ή δεν λάβαμε υπόψη μας τη λογική και την αλήθεια.

 Ο Γιώργος Πανόπουλος στο Άστρα και Όραμα εξηγεί αναλυτικά πως θα επηρεάσει η Πανσέληνος το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. 

Η Πανσέληνος στον Τοξότη ενεργοποιεί το μυαλό. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε για ιδέες και ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να μας εμπνεύσουν, να μας προτείνουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και μια καινούργια οπτική γωνία, ή να μας ξεμπλοκάρουν με διαφορετικές σκέψεις και επιλογές, να διευρύνουν τους ορίζοντές μας, να μας προτείνουν νέες λεωφόρους για να πορευθούμε. Δυσανασχετούμε με όλους εκείνους οι οποίοι μας καθηλώνουν στην επανάληψη, με εκείνους οι οποίοι συμφωνούν μαζί μας απλώς επειδή βαριούνται να εκθέσουν τη δική τους πλευρά, εκείνους που μας βαλτώνουν.

Ο Ήλιος στους Διδύμους συμβολίζει τις ανάγκες τού εγώ, ενώ η Σελήνη στον Τοξότη τις συναισθηματικές ανάγκες. Οι Δίδυμοι κυβερνούν το μυαλό και τον τρόπο της σκέψης ?σχετίζονται με την επικοινωνία, τις πληροφορίες και τις διασυνδέσεις. Ο Τοξότης, στην αντίθετη πλευρά, είναι επίσης διανοητικός και αγαπά τη γνώση. Οι Δίδυμοι είναι περισσότερο λογικοί και ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, ενώ ο Τοξότης επικεντρώνεται περισσότερο στη γενικότερη εικόνα και τη φιλοσοφία, είτε είναι λογική είτε όχι. Ο Τοξότης αναζητά την αλήθεια και πηγαίνει όσο μακριά χρειάζεται για να τη βρει και προκαλεί τους Διδύμους να υιοθετήσουν τη γνώση από μια υψηλότερη οπτική, προσθέτοντας διαίσθηση και πείρα.

Ο Δίας σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, μας ανοίγει τα μάτια σε καινούργιες συναντήσεις, γνωριμίες, επαφές, προσδοκίες. Η αισιοδοξία και η πίστη είναι βασικά χαρακτηριστικά του Δία, αλλά επειδή μιλάμε για Παρθένο, η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη και η πίστη χρειάζεται να έχει συγκεκριμένο στόχο και να διαθέτει οργάνωση, μεθοδικότητα, ανάλυση των δεδομένων, σημασία στη λεπτομέρεια, σκληρή δουλειά, επιμέλεια, δέσμευση και να τείνει στην τελειότητα. Αυτή η σύνοδος μας καλεί να ανανεώσουμε τις απόψεις μας, τις ιδέες μας, να επιταχύνουμε τις κοινωνικές αλλαγές, να ανανεώσουμε τις κοινωνικές μας συμπεριφορές, διευρύνοντας τη κατανόησή μας στη διαφορετικότητα. Χρειάζεται να είμαστε περισσότερο ξεκάθαροι ως προς το τι είναι σημαντικό και τι είναι ασήμαντο και επιφανειακό. Αυτή η όψη επηρεάζει ευνοϊκά την κοινωνική ζωή, η οποία μπορεί να περιέχει επαγγελματική αναγνώριση, μια ερωτική ιστορία ή γενικότερα καλή τύχη. Μια σχέση μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη με κάποιον τρόπο. Υπάρχει προσαρμοστικότητα, καλή διάθεση, ευγένεια.

Επίσης, έχουμε μια έντονη αντίθεση Ερμή/Κρόνου στις 12ο Διδύμων/Τοξότη που εντείνει την τάση για αρνητικές σκέψεις και δυσκολεύει την έκφρασή μας στις συζητήσεις ή μας κάνει διστακτικούς στην προσέγγιση των άλλων. Όμως, στη θετική της έκφραση αυτή η όψη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πειθαρχημένη σκέψη και σοβαρότητα. Ξέρω και εννοώ αυτό που λέω γιατί το έχω σκεφθεί εξαντλητικά.

Η ανάδρομη φάση του Άρη, που ξεκίνησε από τις πρώτες μοίρες του Τοξότη, τελειώνει κι έτσι από τις 23ο του Σκορπιού στις 30 Ιουνίου σε ορθή πορεία, μας επιτρέπει και μας ενθαρρύνει να εξετάσουμε σε βάθος τα κίνητρά και τις επιθυμίες μας: Γιατί κάνω ό,τι κάνω, τι θέλω στα βάθη της ψυχής και της καρδιάς μου, τι με κάνει να σηκώνομαι κάθε πρωί από το κρεβάτι και ποιους θέλω να υπάρχουν στη ζωή μου.

Τέλος, έχουμε τον Δία σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα στις 16ο Παρθένου/ Αιγόκερου για τρίτη φορά στις 26 Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό το τρίγωνο; Ότι η δέσμευσή μας στους στόχους μας, η πίστη σε αυτό που κάνουμε και η συνέπεια στις επιθυμίες και τις επιδιώξεις μας μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και την απώλεια σε κέρδος. Υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για αλλαγή με αυτή την όψη σε πολιτικό, νομικό και θρησκευτικό επίπεδο. Αυτή ακριβώς η ανάγκη για αλλαγή και μεταμόρφωση μπορεί να είναι και ψυχολογική ?να αλλάξεις τον εαυτό σου, να βελτιώσεις τη ζωή σου. Αυτή η όψη επίσης σχετίζεται οικονομικά με τον «κρυμμένο πλούτο», ακόμα και μια ιδέα μπορεί να δώσει δύναμη σε αυτόν που την έχει και την υλοποιεί. Με δύο λόγια, ο Δίας και ο Πλούτωνας συντονισμένα μας λένε: «η πίστη μπορεί να μετακινήσει και βουνά».

Και η μεγάλη εικόνα αυτής της Πανσελήνου στο ζώδιο του Τοξότη, της αλήθειας και των υψηλών ιδανικών, συμπυκνώνεται στη φράση του Γκάντι, με τον Κρόνο στον Τοξότη, που είπε ότι «η αλήθεια είναι από τη φύση της αυταπόδεικτη. Μόλις αφαιρέσεις τις αράχνες της άγνοιας που την περικλείουν, αρχίζει να λάμπει».

Ποιούς επηρεάζει η Πανσέληνος
Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύς, Διδύμους, Παρθένους) των τελευταίων ημερών και τα παρορμητικά (Αιγόκερους, Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς) των πρώτων, όπως και ωροσκόπους & πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 27ο μεταβλητών έως 3ο παρορμητικών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ