VIKTIGT: Όταν το γυαλί, το κεραμικό & το μπαμπού γίνεται πανέμορφο -minimal έπιπλο, καλάθι, χαλί ή φωτιστικό στην ΙΚΕΑ

Η σειρά αυτή δεν αντιπροσωπεύει τη μεγαλομανία - τα φανταχτερά, τα πολύχρωμα και τα υπερβολικά στοιχεία.

ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Αντίθετα, αντιπροσωπεύει την αγάπη για το σχεδιασμό που περνά δυνατά μηνύματα με διακριτικά μέσα. Ακόμα και η εικόνα του κρυστάλλινου νερού που πέφτει από την κανάτα μέσα σε ένα διάφανο ποτήρι, αποτελεί μια πανέμορφη οπτασία.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη με την Ingegerd Råman

Η σειρά VIKTIGT είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητη και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ingegerd Råman, μια από τις πιο επιφανείς σχεδιάστριες γυαλιού και κεραμίστριες στη Σκανδιναβία.

Πέρα από το γυαλί και το κεραμικό, στη σειρά χρησιμοποιούνται ευρέως το μπαμπού και οι φυσικές ίνες σε προϊόντα όπως έπιπλα, καλάθια, χαλιά, φωτιστικά, μπολ σε διάφορα μεγέθη και πλεγμένα καπάκια.

Η ομορφιά της σειράς VIKTIGT αναδεικνύεται κατά τη χρήση των προϊόντων της που έχουν δημιουργηθεί μετά από συνεχείς μικροδιορθώσεις και βελτιώσεις, με ακρίβεια χιλιοστού.

Πρόκειται για μια έντονα αφαιρετική διαδικασία, που αφήνει ως αποτέλεσμα την ουσία, τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία.

ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ

Η σειρά VIKTIGT έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ειδικευμένων τεχνιτών μαζί με την Ingegerd Råman και τους σχεδιαστές της ΙΚΕΑ Nike Karlsson και Wiebke Braasch.

Η σειρά έχει ως βάση της το συνδυασμό δεξιοτεχνίας, ενέργειας και φυσικής ομορφιάς.

Οι σχεδιαστές είχαν ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία της σειράς από την αρχή, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους και συμμετέχοντας στην παραγωγή των προϊόντων στο εργοστάσιο.

Οι χειροτεχνικές ικανότητες των σχεδιαστών Ingegerd, Nike και Wiebke έκαναν την όλη συνεργασία με τους ντόπιους Ινδονήσιους και Πολωνούς τεχνίτες πολύ ομαλή.

“Η στενή συνεργασία μας με τους ειδικευμένους τεχνίτες του Βιετνάμ καθώς και η ιδέα ότι συμμετέχουμε στη μεταμόρφωση διαφόρων φυσικών ινών σε πανέμορφα χειροποίητα αντικείμενα ήταν κάτι το υπέροχο. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για αυτούς τους τεχνίτες, όποτε τους βλέπω να υφαίνουν,” λέει η Wiebke Braasch

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η απλότητα και η ευαισθησία του Σουηδικού σχεδιασμού είναι δύο στοιχεία αποτυπωμένα σε κάθε αντικείμενο και κάθε λεπτομέρεια της σειράς.

Όλη η σειρά ακτινοβολεί ενέργεια και διαχρονική ομορφιά, χάρη στη χειροποίητη κατεργασία του γυαλιού, των κεραμικών και των φυσικών ινών.

“Η σχεδιαστική διαδικασία των αντικειμένων από φυσικές ίνες απέχει πολύ από την τυποποιημένη διαδικασία σχεδιασμού προϊόντων.Είναι χειροποίητα. Κάθε καρέκλα και καλάθι είναι διαφορετικό. Αυτό είναι που βρίσκω τόσο συναρπαστικό,” Nike Karlsson

Ingegerd Raman:Σχεδιάζει για την ΙΚΕΑ έργα γεμάτα αυτοπεποίθηση, απλότητα & διαχρονικότητα

ikea.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ