Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση οι νέοι επικεφαλής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Μίλτος Λογιάδης θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως έγινε γνωστό έπειτα από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. και όπως επιβεβαιώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο ελculture. Η Άννα Καφέτση, όπως αποφασίστηκε στην ίδια συνεδρίαση, αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα των Εικαστικών του Οργανισμού.

Θα μεσολαβήσουν κάποιες ημέρες μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους, η οποία υπολογίζεται πιθανότατα για την 1η Ιουλίου. Τότε αναμένεται να σταλεί και η επίσημη ανακοίνωση από την μεριά του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να έχει παραιτηθεί ο Μίλτος Λογιάδης από τη θέση που κατέχει ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα το Μέγαρο Μουσικής πέρασε σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο περιέρχεται στο Δημόσιο ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η διαδρομή του διευθυντή ορχήστρας, Μίλτου Λογιάδη (γεν. 1965), είναι στενά συνδεδεμένη με το Μέγαρο Μουσικής, καθώς εκεί έχει διευθύνει επανειλημμένως μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες, πέραν της Ορχήστρας των Χρωμάτων, της οποίας υπήρξε Αρχιμουσικός.

Η Άννα Καφέτση (γεν. 1955), διδάκτωρ Αισθητικής – Iστορίας Τέχνης, υπήρξε στο τιμόνι του (ακόμη κλειστού) Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για δεκατέσσερα χρόνια, έως την επεισοδιακή απομάκρυνσή της τον Νοέμβριο του 2014.

Τα δύο αυτά πρόσωπα αναμένεται να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή στην οποία περνά ο Οργανισμός, την πολυπόθητη δηλαδή επανεκκίνησή του, τόσο όσον αφορά στην οικονομική λειτουργία του, όσο και στην καλλιτεχνική παραγωγή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ