Γιούνκερ στο ΣΕΒ: Με την πρώτη αξιολόγηση η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα

Την αποφασιστικότητα των Ελλήνων, εξήρε για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ταυτόχρονα φρόντισε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «Αλέξη, η κυβέρνησή σου δεν είναι η τελευταία, θα έρθουν κι άλλες. Σε συμβουλεύω να έχεις καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους»...

Υποστήριξε ότι «έπρεπε να πολεμήσουμε αυτούς που ήθελαν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη» και προσέθεσε ότι «πολλά άλλαξαν στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες». Εκτίμησε, μάλιστα, ότι πλέον η «τρόικα έχει μετατραπεί σε έναν πιο δημοκρατικό θεσμό», αλλά αρνήθηκε ότι στην Ευρώπη εφαρμόζεται λιτότητα, δηλώνοντας ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα προκειμένου να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, αλλά «η αλληλεγγύη πηγαίνει μαζί με την υπευθυνότητα. Η Ελλάδα έχει μία τελευταία ευκαιρία να υλοποιήσει το πρόγραμμα».

Αναφορικά με το Brexit υποστήριξε ότι εάν η Βρετανία φύγει από την Ε.Ε. θα απομονωθεί από τους γείτονές της.
Μιλώντας, τέλος, για το χρέος ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Δική σας επιλογή είναι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ