Brexit ή Βremain; Ντέρμπι προδίδουν οι νέες δημοσκοπήσεις - 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα

Μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Το μέλλον της Βρετανίας κρίνεται στο δημοψήφισμα της Πέμπτης (23.06.2016) και δυο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το σκηνικό είναι πιο ρευστό από ποτέ.
 

 

 

Σε δυο από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μετά τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών και υπέρμαχου του Bremain, η υποστήριξη στην παραμονή της δείχνει να κερδίζει έδαφος, ενώ μια τρίτη δημοσκόπηση δείχνει σαφές προβάδισμα υπέρ του Brexit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το 46% να τάσσεται κατά, μια πτώση 3 μονάδων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης, η υποστήριξη για την παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ για την αποχώρηση στο 47%.

Αντίθετα, όμως, μια έρευνα που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι προηγούνται όσοι θέλουν το Brexit με ποσοστό 44%, μια άνοδος μιας μονάδας, ενώ αυτοί υπέρ της παραμονής βρίσκονται στο 42%, μια πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έγινε το Σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ. Πριν από τον θάνατό της, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η κοινή γνώμη έτεινε προς την αποχώρηση από την ΕΕ με μεγαλύτερα ποσοστά. Την ίδια στιγμή, μια... δημοσκόπηση επί των δημοσκοπήσεων από τους Financial Times δείχνει... ισοπαλία, 44%-44%!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ