Οργή στις ΗΠΑ: 12 παιδιά βρέθηκαν σε σπίτι 51χρονου - Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Οργή και θλίψη προκαλεί στις ΗΠΑ υπόθεση με 51χρονο άνδρα στην Πενσιλβανία ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 12 παιδιά, όλα κορίτσια και ηλικίας από 6 μηνών έως και 18 ετών.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία κορίτσι, ηλικίας 18 ετών φέρεται να έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά, πατέρας των οποίων είναι ο 51χρονος Λι Κάπλαν ενώ όπως δήλωσε σοκαρισμένος αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας «Αυτό το παιδί έφερε στον κόσμο επίσης δύο παιδιά ως αποτέλεσμα μιας ανάρμοστης σχέσης».

Οι αρχές ήδη ερευνούν τις πληροφορίες που υπάρχουν πως η 18χρονη ήταν ένα «δώρο» προς τον Κάπλαν από μια άλλη οικογένεια, όταν εκείνη ήταν 14 ετών. Ήδη το ζευγάρι που φέρεται να είναι οι γονείς της 18χρονης έχουν τεθεί υπό κράτηση και σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν ήταν μέλη της Κοινότητας των Άμις.

Μέχρι στιγμής στο σπίτι του φερόμενου δράστη δεν έχει βρεθεί κανένα επίσημο έγγραφο που να μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας των υπόλοιπων παιδιών και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τις σχέσεις εξ αίματος ή μη που μπορεί να έχουν με τον 51χρονο.

Ο δε Κάπλαν, είχε κατηγορηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός εκ των κοριτσιών που βρέθηκαν στο σπίτι του ενώ οι ποινικά κολάσιμες πράξεις σε βάρος του παιδιού είχε αναφερθεί πως τελέστηκαν την περίοδο 2012-2015 αλλά δεν έχει καταστεί σαφές πως το κορίτσι βρέθηκε και πάλι στα χέρια του φερόμενου θύτη της.

Πρωταρχικός στόχος, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, είναι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρεθούν οι γονείς των παιδιών.

Ο Κάπλαν, διέμενε σε μια μονοκατοικία του 1926 την οποία αγόρασε το 1988 ενώ η αρχή για να αποκαλυφθεί η υπόθεση έγινε γειτόνισά του, την Τζεν Μπετς, που ανέφερε στην αστυνομία πως κάτι δεν πάει καλά με τον 51χρονο άνδρα. Όπως δήλωσε αναφερόμενη στην 18χρονη «ήταν πολύ νέα για να είναι γυναίκα του αλλά και πολύ μεγάλη για την κρατά από το χέρι».


Όπως ανέφερε, είχε δει αρκετές φορές τον Κάπλαν να περπατά στο δρόμο με μικρά κορίτσια και να κρατά τα χέρια τους. Η ίδια είχε συζητήσει το θέμα και με άλλους γείτονες αλλά και με την αστυνομία, κατά το παρελθόν. «Πήρε πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις το σωστό» λέει σήμερα και συμπληρώνει «Το μόνο που θέλω είναι να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται και να είναι ευτυχισμένα. Είναι τόσο λυπημένα και φοβισμένα κάθε φορά που τα βλέπω. Αυτό με έκανε να κάνω την καταγγελία».

Σημειώνεται πως ο Κάπλαν δήλωνε στους γείτονές του πως στο σπίτι του δεν μένουν παιδιά.

Κρατείται από τις αρχές ενώ έχει οριστεί χρηματική εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, άσεμνη επίθεση σε άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών και διαφθορά ανηλίκων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ