Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Όλα όσα ειπώθηκαν στο τετ α τετ Τσίπρα - Μπαν Κι Μουν: Το συμβολικό δώρο του Πρωθυπουργού στον γ.γ του ΟΗΕ

«Έρχεστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ειρήνη, την σταθερότητα την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ρόλος του ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στην κρίση της Συρίας που έχει δημιουργήσει αυτές τις τεράστιες προσφυγικές ροές, όσο όμως και στα άλλα ανοιχτά μέτωπα της περιοχής, την κρίση στη Λιβύη, αλλά και τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, που είναι σε μια πολύ σημαντική περίοδο» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το Κυπριακό είναι κυρίως πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου, σημειώνοντας ότι είναι καιρός να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε το Κυπριακό, αναζητώντας δίκαιη και βιώσιμη λύση.

«Πιστεύω ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι σημαντικός σε αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η χώρα μου πέρασε τον τελευταίο χρόνο, εκτός της οικονομικής κρίσης που περνά τα τελευταία 6 χρόνια, και μια απροσδόκητη ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των προσφυγικών ροών» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στον γγ του ΟΗΕ.

«Προσωπικά εγώ, η κυβέρνηση, η Πολιτεία, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού είμαστε περήφανοι που οι Έλληνες πολίτες αντιμετώπισαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους συνανθρώπους μας που κατά χιλιάδες έρχονταν από τα νερά του Αιγαίου στα ελληνικά νησιά» τόνισε, επίσης, ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας:

«Χάρη στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μια δύσκολη συμφωνία που δίνουμε μάχη για να διατηρηθεί έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις ροές και άρα να μηδενίσουμε τις εξαιρετικά δυσάρεστες ειδήσεις καθημερινά για θανάτους ανθρώπων στο Αιγαίο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Ελπίζω και με τις δικές σας προσπάθειες θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτήν τη συμφωνία, προστατεύοντας βεβαίως τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά κυρίως αποτρέποντας την κυριαρχία των διακινητών, και σταματώντας αυτήν την μακάβρια ιστορία θανάτων αθώων ανθρώπων στα νερά του Αιγαίο» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 «Είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός», είπε ο Μπαν Κι Μουν στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Αυτή τη φορά βρίσκομαι εδώ  για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλη την προσπάθεια της Ελλάδας, για την γενναιοδωρία του ελληνικού λαού και για το ότι κατόρθωσε να σταθεί αγωγός σε πολλούς ανθρώπους.     

« Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τη δική σας ηγετική στάση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και την πολιτική προς την βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η χώρα σας θα μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαν Κι Μουν. 

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος του ΟΗΕ. «Βασιζόμαστε στη βοήθειά σας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να εργαστούμε μαζί και παράλληλα για να εφαρμόσουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης»

«Είναι μέγιστη η προσφορά του ελληνικού λαού στο προσφυγικό» τόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Το δώρο του Τσίπρα στον γ.γ του ΟΗΕ

Ένα σωσίβιο έκανε δώρο στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους μετά τη συνάντησή τους στο Μεγαρο Μαξίμου.

"Θα ήθελα να του χαρίσω ένα συμβολικό δώρο, ένα εργαλείο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν στα ελληνικά νησιά" είπε ο κ. Τσίπρας προσφέροντας το σωσίβιο. 

ο χρειάζομαι πρέπει να πω. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κολύμπι. Οποτεδήποτε βρίσκομαι πάνω σε πλοίο μπορεί να το χρειαστώ" απάντησε ο Μπαν Κι Μουν, φορώντας το σωσίβιο. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ