Ο ΟΗΕ έφερε κοντά Αλέξη & Κυριάκο: Κάτω από την Ακρόπολη συνάντηση & δείπνο με Μπαν Κι Μουν & Π. Παυλόπουλο

Κάτω από την επιβλητική Ακρόπολη, συναντήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά συζύγων στο δείπνο του προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμή του Μπαν Κι Μουν.

Στο μουσείο της Ακρόπολης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με την σύζυγό του, Αγγελική Παπάζογλου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, είχε ένα σύντομο τετ α τετ στα όρθια με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ λίγο αργότερα απαθανατίστηκαν όλοι μαζί στο μουσείο της Ακρόπολης. Στην συζήτηση μίλησαν για όλα - ακόμη και για... μπάλλα. Η αρχική συζήτηση αφορούσε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ επεκτάθηκαν και στο Euro 2016!

Πρώτο, στο μουσείο της Ακρόπολης, έφτασε το ζεύγος Μητσοτάκη σχεδόν ταυτόχρονα με το ζεύγος Βούτση. Η Μαρέβα φορά ένα μαύρο φόρεμα Zeus and Dione. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Πρωθυπουργός με την σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία φορούσε ένα κατακόκκινο φόρεμα. Οι δύο κυρίες, Περιστέρα και Μαρέβα μίλησαν πολύ λίγο μεταξύ τους. 

Το μενού

  • Το μενού για αρχή περιελάμβανε πράσινη σαλάτα με φρέσκιες ψητές γαρίδες και λαδολέμονο με δενδρολίβανο.
  • Για κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με πατάτες στον ατμό και αρμυρίκια '
  • Για επιδόρπιο σορμπέ σοκολάτας με φράουλας και λικέρ μαστίχας Χίου.
  • Ηπιαν λευκό κρασί Σαντορίνη Χατζηδάκη 2015 (ασύρτικο) και καφέ.

Συνάντηση Παυλόπουλου-Μπαν Κι Μουν

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόκοπη Παυλόπουλο, στην Ηρώδου του Αττικού, όπου και συζήτησαν κυρίως για το προσφυγικό.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού εξήρε το έργο του κ. Μπαν Κι Μουν είπε για τον ρόλο του στο προσφυγικό ζήτημα: «το αντιμετωπίσατε και αυτό με έναν Ανθρωπισμό και μια Αλληλεγγύη που ταιριάζει στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, και αυτό ας είναι το κοινό μας μήνυμα σήμερα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, που είναι την Δευτέρα, στις 20 Ιουνίου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκιά, καθώς και στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί «σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ