Θύελλα αντιδράσεων για δηλώσεις Πολάκη και παραδικαστικό κύκλωμα - Άδωνις: Πρέπει να πάει φυλακή: Η ανακοίνωση των δικαστών

Μέτωπο με το δικαστικό σώμα επιχείρησε να ανοίξει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στο Περιστέρι, λέγοντας ότι "το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων".

 

"Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα, για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης. 

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:

Άδωνις: Ο Πολάκης πρέπει να πάει φυλακή


Μία ημέρα μετά την προσωπική κόντρα που είχαν στη βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη,
ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ασκεί αυστηρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις του για τους δικαστές.

 

Με την ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορεί τον κ. Πολάκη ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τους δικαστές και αναρωτιέται γιατί δεν παίρνει θέση ο Πρωθυπουργός. Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρέπει να πάει φυλακή.

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη»

 

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ενωση και συνεχίζει, ζητώντας παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

 

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

 

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ