Αχ βρε μαμά: ''Εγώ δεν θα κάνω έτσι με τα παιδιά μου'' έλεγα, μέχρι που απέκτησα

Ναι, θυμάμαι πόσο εκνευριστικό ήταν να μου λένε συνέχεια να προσέχω και να με κοιτάζουν από το παράθυρο καθώς έφευγα από το σπίτι.

Και μέσα μου σκεφτόμουν "εγώ δεν θα κάνω έτσι με τα παιδιά μου".

Πόσο λάθος έκανα! Σήμερα, ώντας μαμά και η ίδια, παίρνω πίσω αυτές μου τις σκέψεις και δίνω δίκιο στη μαμά και την γιαγιά μου για τις παράλογες, στο παιδικό μυαλό μου, προτροπές και απαιτήσεις τους!

Η πρώτη "απαγόρευση" που πήρα πίσω είναι το "Πρόσεχε". Δεν μπορεί να μου το έλεγαν ακόμα και όταν πήγαινα από το δωμάτιο στο μπαλκόνι! Κι όμως! Όταν βλέπεις το παιδί σου να βγαίνει τρέχοντας στο μπαλκόνι ή να κατεβαίνει γρήγορα σκάλες κάτι σε πιάνει. Οπότε το "προσεκτικά" σου βγαίνει αυθόρμητα!

Έπειτα είναι αυτό το "μη χοροπηδάς στο κρεβάτι". Μα το μόνο που κάνουμε ως παιδιά είναι αυτό. Ακόμα και όταν δεν μπορείς να περπατήσεις καλά καλά και απλώς φοράς τα Pampers σου, το παιχνίδι πάνω στο κρεβάτι είναι τόσο διασκεδαστικό, αλλά και τόσο επικίνδυνο! Σαν παιδί δεν το καταλάβαινα, σαν μαμά το τρέμω!

Ή το άλλο με το φαγητό! "Φάε κάτι". Και στο λέει όταν εσένα σε έχουν πιάσει αυτά τα κοριτσίστικα τα "κάνω δίαιτα" και τα συναφή! Δεν γίνεται από 10 χρονών να κάνεις δίαιτες, γίνεται; Άρα "φάε κάτι"!

Το χειρότερο ήταν όταν τελικά έτρωγες. "Μη μιλάς όταν τρως και μην κουνιέσαι". Ειδικά καραμέλες. Εκείνες τις κρυσταλλικές. Πόσο ωραίες! "Μην χοροπηδάς όταν τρως". "Άσε με μαμά" η απάντηση. Τώρα την ακούω και τρέμει το φυλλοκάρδι μου! Μακριά αυτές οι καραμέλες! Μακριά!

Διαβάστε την συνέχεια στο  InfoKids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ