Παιδόφιλος & ηδονοβλεψίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων - Έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια γυναικών

Ο πρόεδρος της BEI, Βέρνερ Χόγιερ, ανακοίνωσε χθες την απομάκρυνση του υπαλλήλου και την έναρξη μιας έρευνας στο προσωπικό της τράπεζας.

Η διεύθυνση κάλεσε τις περίπου 150 γυναίκες υπάλληλους που πιθανόν κατέγραψαν οι κρυφές κάμερες σήμερα το πρωί.

 

«Το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού έδωσε στις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ οδηγίες ψυχολόγων» επισήμανε ένας εργαζόμενος.

 

Ο υπάλληλος που κατηγορείται, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο σε κάθειρξη τριών ετών με αναστολή, για κατοχή, προβολή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

 

Όταν ο εργοδότης του πληροφορήθηκε το γεγονός, ξεκίνησε μια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του. Τότε ακριβώς «ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία για άλλες πιθανές παράνομες δραστηριότητές αυτού του προσώπου στα κεντρικά γραφεία» της τράπεζας, επισημαίνει η BEI, η οποία αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ύπαρξη «οπτικού υλικού».

 

«Χρειαστήκαμε πολύ χρόνο, καθώς υπήρχε πολύ οπτικό υλικό για να ερευνήσουμε» εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου να γίνει αυτό ορίστηκε ένας εμπειρογνώμονας εκτός της τράπεζας.

 

«Κανείς δεν είδε τα βίντεο» μεταξύ των εργαζομένων, τονίζεται. Στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με έδρα το Λουξεμβούργο, απασχολούνται 3000 άνθρωποι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ