Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας συνελήφθη για απάτη - μαμούθ με συνταγογραφήσεις φαρμάκων

Συνελήφθη ο τέως Δήμαρχος Δραπετσώνας-Κερατσινίου Λουκάς Τζανής κατηγορούμενος για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων ευρείας χρήσης, απιστία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν τον 53χρονο φαρμακοποιό, όταν σε αποθήκη που διατηρούσε εντόπισαν 3.000-4.000 φάρμακα, από τα οποία είχαν αποκολληθεί τα κουπόνια γνησιότητας. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., υποστήριξε ότι «ήθελε να χαρίσει τα φάρμακα σε Σύρους πρόσφυγες». Η αστυνομική έρευνα έχει επεκταθεί και σε γιατρούς του Κερατσινίου και άλλων περιοχών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι προέβαιναν στην παράνομη συνταγογράφηση. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, η απάτη γινόταν ως εξής: Ο γιατρός χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ασθενών, εν αγνοία τους, συνταγογραφούσε φάρμακα ευρείας χρήσης, ο φαρμακοποιός αποκολλούσε τα κουπόνια, τα τοποθετούσε στις αποδείξεις και εισέπραττε το ποσοστό των χρημάτων που ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ ή άλλα Ταμεία για το κάθε φάρμακο. Οι ποσότητες των φαρμάκων έμεναν στον φαρμακοποιό, ο οποίος είχε την δυνατότητα να τα διαθέσει στην «μαύρη» αγορά ή ακόμη και να τα εξάγει σε κάποια άλλη χώρα.

Στελέχη του ΕΟΦ, του ΕΟΠΥΥ και άλλων Ταμείων, προβαίνουν σε παράλληλες έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τις συνταγές των φαρμάκων που εντοπίστηκαν στην αποθήκη, τους γιατρούς που τις είχαν γράψει και το εύρος της οικονομικής ζημιάς για το ελληνικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ