50 best: Αυτό το ιταλικό εστιατόριο είναι το καλύτερο στον κόσμο & ο μάγος του μακαρόν Pierre Herme ο super ζαχαροπλάστης

Το εστιατόριο «Osteria Francescana» του σεφ Μάσιμο Μποτούρα, στη Μόντενα στον ιταλικό βορρά, απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο για το 2016 στη λίστα των «50 Best», σε τελετή στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα.
 

Στην ίδια τελετή, ο «βασιλιάς του μακαρόν», ο Γάλλος Πιερ Ερμέ, αναδείχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο.


Ο σεφ Μάσιμο Μποτούρα, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα των «50 Best», «εκθρόνισε» το ισπανικό εστιατόριο «El Celler se Can Roca» στη Χερόνα της Καταλονίας, που περνά στη δεύτερη θέση.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Μάσιμο Μποτούρα παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη σκηνή του Cipriani Wall Street στο Μανχάταν. «Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαστε ροκ σταρ, αλλά έχουμε μια δύσκολη δουλειά κάθε μέρα στην κουζίνα», πρόσθεσε.
 

Ο Πιερ Ερμέ δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο «εξαιρετικά κολακευμένος» και έκανε λόγο για «μια μεγάλη αναγνώριση του γαλλικού savoir faire σε διεθνές επίπεδο».
Το νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Eleven Madison Park» καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, το περουβιανό «Central» έρχεται τέταρτο, το δανέζικο «Noma» 5ο και το γαλλικό «Mirazur» στο Μαντόν, 6ο.

Τη δεκάδα κλείνουν το «Mugaritz» στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το «Narisawa» στο Τόκιο, το «Steirereck» στη Βιέννη και το «Asador Etxebarri» στη Χώρα των Βάσκων, στον ισπανικό βορρά.

Η διάσημη λίστα των εστιατορίων του 2016 αφορά 23 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη.
 

«Ο Μάσιμο Μποτούρα είναι γνωστός για τις πολύ προσωπικές και φιλόδοξες δημιουργίες του που τιμούν τόσο την παράδοση της χώρας του όσο και τον μοντερνισμό της», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του βραβείου εξυμνώντας τις δημιουργίες του όπως «οι Πέντε Ηλικίες του Parmiggiano Reggiano που παρουσιάζουν το διάσημο τοπικό τυρί σε φόρμες και υφές πρωτόγνωρες για τους περισσότερους συνδαιτυμόνες» και τα κλασικά του «όπως οι ταλιατέλες με ραγκού κομμένο στο χέρι και το μαγειρεμένο σε ζωμό βοδινού ριζότο του».


Στη λίστα «50 Best» περιλαμβάνονται τέσσερα ιταλικά, τρία γαλλικά, επτά ισπανικά και πέντε σκανδιναβικά εστιατόρια.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την λίστα των 50 καλύτερων ρεστοράν του κόσμου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ