Ποιος έδωσε 3,5 εκατ. δολάρια για να φάει πρωινό με τον Γουόρεν Μπάφετ - Που πάνε τα χρήματα

Ένα γεύμα με τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη δεν είναι ένα ασήμαντο γεγονός αλλά αξίζουν 3,5 εκατομμύρια δολάρια για κάτι τέτοιο;

«Ναι» ήταν η απάντηση ενός ανώνυμου επενδυτή ο οποίος έδωσε το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να φάει με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Ευτυχώς τα χρήματα δεν θα πάνε στην τσέπη του Μπάφετ αλλά για ένα ίδρυμα προστασίας αστέγων στο Σαν Φρανσίσκο.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη φετινή δημοπρασία και στέλνουμε το ευχαριστώ μας στον κ. Μπάφετ για την χωρίς όρους αγάπη του» δήλωσε ο επικεφαλής του ιδρύματος ο οποίος επί 15 χρόνια βάζει σε δημοπρασία το γεύμα με τον Μπάφετ συγκεντρώνοντας όλα αυτά τα χρόνια περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια.

Το φετινό ποσό «ισοφάρισε» το ρεκορ του 2012 και ξεπέρασε κατά 1 εκατομμύριο δολάρια το ποσό που δόθηκε το 2015 από τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Dalian Zeus Entertainment.

Ο Μπάφετ έχει δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια αυτών των πρωινών, που συνήθως κρατάνε για πολλές ώρες, έχει δεχθεί κάθε είδους ερωτήσεις. Ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι ποτέ δεν συζητά τις μελλοντικές του επενδύσεις.

Τα γεύματα φιλονεξούνται στο εστιατόριο Smith & Wollensky που ειδικεύεται στις μπριζόλες εκτός αν ο «νικητής» θέλει να παραμείνει ανώνυμος οπότε η συνάντηση γίνεται σε άλλο σημείο. Ο νικητής επιτρέπεται, δε, να φέρει μαζί του και φίλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ