Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο

Η Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γκέι κλαμπ Pulse.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

«Για τρομοκρατική ενέργεια, μια ενέργεια μίσους», έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, πράξη μίσους».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, καμία πράξη μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ