Σάλος στην Βαρκελώνη με τη δήμαρχο της πόλης που φιλοξένησε τον Βαρουφάκη σε αυτά τα ξενοδοχεία

Με έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις ήρθε αντιμέτωπη η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Αντα Κολάου, εξαιτίας ενός δικού μας γνώριμου….

Όπως  παραδέχθηκε, ξόδεψε 950 λίρες (1.211 ευρώ) από το δημόσιο ταμείο προκειμένου να φιλοξενήσει για 3 ημέρες τον Γιάνη Βαρουφάκη σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Μαζί με τη σύζυγό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε δύο διαφορετικά  boutique hotel των πέντε αστέρων, στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν τον περασμένο Οκτώβριο,με αφορμή την ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ο πρώην υπουργός και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο βραδιές στο πολυτελές Hotel Mercer, πριν μεταφερθούν στο Hotel Neri.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ. 

Η πλευρά της δημάρχου ξεκαθάρισε πως το ποσό ήταν μικρότερο. Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια, πάντως, και την αμοιβή για την ομιλία του, το συνολικό κόστος της παρουσίας του για τον δήμο της Βαρκελώνης έφτασε τις 3.230 λίρες. 

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου. Από την πλευρά της, η Κολάου απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έκλεισε» τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς. Εκπρόσωπος της επεσήμανε δε ότι όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι οι ατομικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ