Ο απόλυτος οδηγός για Καλοκαιρινά Φεστιβάλ 2016 σε όλη την Ελλάδα : Από την Επίδαυρο ως την Κρήτη

Επειδή καλακαίρι χωρίς φεστιβάλ δεν γίνεται! Δείτε το πρόγραμμα του καλοκαιριού εδώ

ΑΘΗΝΑ   

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (από 10/6 έως 1/8)
    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν 71 παραγωγές στην Πειραιώς 260, στο Ηρώδειο καθώς επίσης στο Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και την Επίδαυρο. Η αυλαία ανοίγει στις 10 Ιουνίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή που θα παρουσιάσει την Αΐντα του Τζιουζέπε Βέρντι στο Ηρώδειο.

       Rockwave 2η ημέρα (19/7)
    Συνεχίζοντας την επιτυχημένη περσινή του πορεία, η 21η διοργάνωση του Rockwave Festival άνοιξε την Κυριακή 5 Ιουνίου με The Last Shadow Puppets, Dropkick Murphys, Τurbonegro, Suede, The Subways, κ.α. Επόμενο ραντεβού, την Τρίτη 19 Ιουλίου με την Lana Del Rey να επιστρέφει ως headliner τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ. Μαζί της οι Allah-Las και η Lisa Mitchell.

    «Στη Σκιά των Βράχων» (από 6/6 έως 18/9)
    Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Άννας Συνοδινού και περιλαμβάνει 36 εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα δύο θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού». Σύγχρονες και αρχαίες θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και συναυλίες. Επίσης ειδική εκδήλωση αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο της μεγάλης ηθοποιoύ και πολιτικού «Άννα Συνοδινού» στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο που κατασκευάστηκε το 1997 προς τιμήν της και φέρει το όνομά της.
  

  Ejekt Festival 2016 (8 και 23/7)
    Το μεγάλο, καλοκαιρινό, open-air event ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό στο γνωστό χώρο της Πλατείας Νερού στο Φάληρο και υποδέχεται στη χώρα μας μερικά από τα πιο αγαπητά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το φετινό Ejekt θα ανοίξουν οι Editors και οι James την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ στις 8 Ιουλίου, ενώ η πολυαναμενόμενη συναυλία των Muse θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη ημέρα, στις 23/07.
 

    Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (έως 22/9)
    Το πρόγραμμα συνθέτουν συνολικά 22 εκδηλώσεις: συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, αλλά και το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Κούκλας και Μαριονέτας.
  

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2016
    Στο Αμαλίειο και στο Live Stage @ the Bar στη μικρή σκηνή γνωστά αλλά και νεανικά σχήματα θα δώσουν το παρόν, με λαϊκούς, ροκ, jazz, swing και άλλους μουσικούς ρυθμούς.
 

ΝΗΣΙΑ:

    Φεστιβάλ Άνδρου 2016 (από 16/7 έως 3/9)
    Μετά από την πρώτη επιτυχημένη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου επιστρέφει με ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές προτάσεις όπως: παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας από την Επίδαυρο, συναυλίες καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και νέων δημιουργών, προβολές, παραδοσιακούς χορούς και αφιερώματα.
 

    Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (από 16 έως 19/8)
    Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με θέμα του για φέτος τα Σταυροδρόμια. Κορυφαίοι ερμηνευτές κλασικής μουσικής από όλο τον κόσμο έρχονται στο Μόλυβο της Λέσβου και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία τεραήμερη γιορτή της μουσικής για να παρουσιάσουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα.
 

    Chania Rock Festival (15-17/7)
    Το μεγάλο ροκ φεστιβάλ της Κρήτης, συνεχίζει την παράδοση και φέτος. Μερικά από τα συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή του είναι τα: Kreator, Therapy?, Tyketto, Rotting Christ, Cutting Crew, Crazy LIXX, Diviner, Exarsis κ.ά.
 

    Matala Beach Festival (17, 18 και 19/7)
    Στην παραλία όπου έζησαν τα «παιδιά των λουλουδιών» με συναυλίες, live πάρτι, happenings και ελεύθερη είσοδο για όλους.
 

    Sani Festival (8/7-13/8)
    Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός φεστιβάλ κυμαίνεται σταθερά στη δομή και το ύφος της jazz, της κλασικής και της ελληνικής έντεχνης μουσικής, ωστόσο στην 24η εκδοχή του, το φεστιβάλ διευρύνει τα καλλιτεχνικά όρια μεταξύ αναζητήσεων και επανασυνδέσεων.
 

    23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (25-29/7)
    Μια πολυσυλλεκτική παλέτα με ακούσματα από διαφορετικά είδη μουσικής (κλασσική, έντεχνη, ρεμπέτικο, γαλλικό τραγούδι, μπλουζ, κ.α.) συνθέτουν το πρόγραμμα του 23ου φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης Σύρου από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2016.
  

    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου (από 21 έως 27/7)
    Επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου με ταινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.

Από Έβρο μέχρι Καλαμάτα:

    Φεστιβάλ Δάσους (από 1/6 έως 15/9)
    Το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για δεύτερη φορά το φετινό καλοκαίρι, με την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ.
    

    River Party 2016 (3-7/08)
    Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας γιορτάζει φέτος τα 38 του χρόνια. Το φετινό φεστιβάλ θα υποδεχτεί τους κατασκηνωτές στους πρόποδες του Γράμμου, στις πηγές του Αλιάκμονα, με καλλιτέχνες όπως οι: Γιάννης Αγγελάκας, Κωστής Μαραβέγιας, Σωκράτης Μάλαμας, Kadebostany, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά.
    

    22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (από 15 έως 26/7)
    Το Διεθνές Φεστιβάλ ανανεώνει και πάλι το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη. Με επί το πλείστον εγχώριες παραγωγές προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.
   

    5ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας (15, 16 και 17/7)
    Στη σκηνή θα ανέβουν: Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Ψαραντώνης - Γιάννης Αγγελάκας και Σωκράτης Μάλαμας - Γιάννης Ζουγανέλης και Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
    

    45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016 (από 2/7 έως 28/8)
    Με επίγραμμα «Από τα Καρπάθια στον Όλυμπο…» που αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας με τη φετινή τιμώμενη χώρα, τη Ρουμανία και θεατρικές, μουσικές, εικαστικές εκθέσεις,  φιλολογικούς περιπάτους και κινηματογράφο.
    

    3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» (7/8 έως 4/9)
    Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι: Άννα Βαγενά, Μαίρη Βιδάλη, Νίκος Βλάχος, Γιώργος Γαλίτης, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλίκη Καγιαλόγλου, Υρώ Μανέ, Τάσος Μπλάτζιος, Μάνια Παπαδημητρίου και Σωτήρης Τσόγκας. Τις παραστάσεις θα πλαισιώσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις με τον Ορφέα Περίδη στην έναρξη και την Φωτεινή Βελεσιώτου στη λήξη.
   

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ