Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σάλος με τις δηλώσεις του Φίλη: Στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «Παραιτηθείτε!»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επιχείρηση Φίλη να θέσει... εκτός νόμου το κίνημα «Παραιτηθείτε!». 

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Alpha και κληθείς να σχολιάσει την κίνηση «Παραιτηθείτε», που διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, υποστήριξε ότι «κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για ένα κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Μάλιστα, προέβλεψε ότι «θα υπάρξει κλιμάκωση διαδικασιών και υπονόμευσης σε εισαγωγικά τύπου "κινήματα κατσαρόλας"» -κινητοποιήσεις που, όπως ανέφερε, παρατηρούνται και στην Ισπανία, καθώς «μπορεί εκεί οι Podemos να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη μαζί με την Αριστερά που κατεβαίνουν».

ΝΔ: Να παραιτηθεί

Η... περίεργη τοποθέτηση Φίλη, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις. Η ΝΔ επεσήμανε στον κ. Φίλη και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οφείλουν να αποδεχθούν πως «δικαίωμα να διαδηλώνουν στο πλαίσιο του νόμου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αντιλαμβάνονται, άλλωστε, ότι με την πολιτική και τη στάση τους προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας». Παράλληλα, με νεότερη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα, ζητά την παραίτηση του υπουργού Παιδείας. 

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση και των διοργανωτών της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε». 

Μάνος Επιτροπάκης
«Να σαπίσει το χέρι των ‪#‎παραιτηθείτε‬ ε κ. Φίλη; 
Στα όρια της Συνταγματικής ανοχής κινείται η κυβέρνηση που " παίζει"με την Συνταγματική αναθεώρηση και δημοψηφισματα όπως η χούντα, έχει διαλύσει όλους τους θεσμούς της χώρας,από τις ανεξάρτητες αρχές μέχρι την δικαιοσύνη, και έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθεροτυπία. Μετά τον ρεβανσιμό του Κυρίτση, ας δείξουν και το άλλο τους δημοκρατικό προφίλ. Ας μας βγάλουν κι εκτός νόμου. Ας απαγορεύσουν την διαδήλωση. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν σήμερα ο κ Φίλης θα πρέπει να εξηγεί στο Πανελλήνιο πως "Ξεπούλησε" το Ελληνικό, όταν πέρσι έσκιζε τα ρούχα του πως δεν θα πουληθεί. Ο εξευτελισμός και η αυτοακύρωση αναπληρώνεται με αυταρχισμό, ταξικό μίσος και ρεβανσιμό. 
Στις 15 Ιουνίου θα είμαστε όλοι οι Δημοκρατικοί πολίτες στο Σύνταγμα και θα δώσουμε ειρηνική αλλά βροντερη απάντηση στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. 
#παραιτηθείτε»

Γιάννης Πουλάκης
«Ο σύντροφος Φίλης, μάλλον σε σύΦιλη της δημοκρατίας εξελίσσεται»

Γιώργος Τσουκαλαδάκης
«Διαβάστε τι δηλώνει για το "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" ο κύριος Φίλης, ναι ο υπουργός Παιδείας μας, ο αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων. 
Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε στο Σύνταγμα όλοι στις 15/6. 
Καλά αυτοί πάντα δεν ήτανε ΥΠΕΡ οποιασδήποτε ειρηνικής διαμαρτυρίας; Ή κάνω λάθος; Α, μάλλον εννοούνε όταν την οργανώνουν αυτοί ε;
Πονάνε πολύ. Και φαίνεται».

Θανάσης Χειμωνάς
«Χούντα α λα ΣΥΡΙΖΑ: Όχι πια τανκς, μόνο Φίλη».

Γιάννης Χουντής
«Όταν το κινούμενο οξύμωρο Φίλης (αγράμματος Υπ.Παιδειας) λέει πως μια ειρηνική συγκέντρωση αντικυβερνητική είναι στα όρια της συνταγματικότητας καταλαβαίνεις τη φασίζουσα νοοτροπία τους και την απαξίωση των αστικών θεσμών. Ας καταργήσουν τα σχετικά άρθρα οπως επί Δικτατορίας».

Παναγιώτης Κωστούλας
«Ο κ. Νίκος Φίλης δήλωσε προ ολίγου στο ραδιόφωνο του Alpha ότι το κίνημα‪#‎παραιτηθείτε‬ κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής!
Προφανώς κ. Φίλη μου. Μόνο οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στις οποίες μετείχε όλο το υπουργικό σας συμβούλιο και κράδαινε κρεμάλες μπροστά στη βουλή ήταν μέσα στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Αδίστακτοι ολοκληρωτιστές οι μέρες σας είναι μετρημένες.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΑΔΟΥΡΙΣΜΟΣ!».

Οι δηλώσεις Φίλη
Στα όρια της συνταγματικής ανοχής είναι σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη το κίνημα «παραιτηθείτε» που θα διαδηλώσει στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ''κινήματα κατσαρόλας''. Το κίνημα ''παραιτηθείτε'' είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», τόνισε ο κ. Φίλης στον Alpha 9,89.

«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας, παράλληλα, επεσήμανε πως «το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη δημοκρατία».

Τι είναι το κίνημα #Παραιτηθείτε

Το φόρουμ #Παραιτηθείτε ξεκίνησε από το Facebook και καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Στο κείμενο-πλατφόρμα τους, οι διοργανωτές μιλούν για πολίτες που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και δεν ανέχονται άλλο αυτό το «εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», όπως την περιγράφουν.

Ζητούν μεταξύ άλλων, αλλαγή πολιτικής, συνεννόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη, γρήγορη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στα πρότυπα της Κύπρου, δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων, δραστικές περικοπές δαπανών παντού, αξιοκρατία και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Σημειώνουν πάντως με αφορμή και τη γνωστή ατάκα του πρωθυπουργού, ότι δεν έχουν …αυταπάτες, ότι οι κυβερνώντες θα τους ακούσουν και «θα αφήσουν έτσι εύκολα τις καρέκλες τους, τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν», θέλουν όμως να στείλουν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι πλέον μαζί τους.

Σύνθημά τους είναι «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα … πολίτες μόνο» και έτσι δείχνουν την επιθυμία τους η όλη προσπάθεια να μην ‘καπελωθεί’ πολιτικά από κομματικούς φορείς, όπως επιχειρήθηκε να γίνει στο παρελθόν σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Δείτε εδώ την εκδήλωση στο Facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ