Τρίτωσε το κακό: Μητέρα έκαψε ζωντανή την έφηβη κόρη της επειδή τόλμησε να παντρευτεί τον άντρα που αγάπησε

Μια μητέρα στο Πακιστάν έκαψε ζωντανή την 16χρονη κόρη της επειδή τόλμησε να ακούσει την καριδά της και να παντρευτεί τον άνδρα που επέλεξε μόνη της.

Η Περβίν Μπίμπι σκότωσε την 16χρονη κόρη της, την Ζινάτ, στη Λαχόρη, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας. Την περασμένη εβδομάδα, στις 29 Μαΐου, η έφηβη είχε παντρευτεί έναν άνδρα ονόματι Χάσαν, τον οποίο διάλεξε η ίδια για σύζυγό της.

Το τρίτο έγκλημα τους τελευταίους μήνες

Την περασμένη εβδομάδα μια 19χρονη Πακιστανή, η Μαρία Σαντακάτ, βασανίστηκε και κάηκε ζωντανή από ομάδα χωρικών σε μια κοινότητα κοντά στο Ισλαμαμπάντ επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της.

Τον Απρίλιο, στα βορειοδυτικά της χώρας, μια άλλη νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε και το πτώμα της πυρπολήθηκε από τους συγχωριανούς της που την κατηγορούσαν ότι βοήθησε μια φίλη της να το σκάσει με τον άνδρα που αγαπούσε.

Κάθε χρόνο στο Πακιστάν εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από συγγενείς τους που υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζονται την τιμή της οικογένειας. Ο Πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έχει δεσμευτεί ότι θα εξαλείψει τα εγκλήματα τιμής όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί κανένας καινούριος νόμος για την καταπολέμησή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ