Η Χίλαρι Κλίντον έγραψε ιστορία: Έγινε η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τον Λευκό Οίκο

Τη νίκη της στις προκριματικές εκλογές ανακοίνωσε και επίσημα η Χίλαρι Κλίντον που αποτελεί και επίσημα την πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία

 

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε τη νίκη της, δηλώνοντας ότι: “μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος,” σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της.


Η κ. Κλίντον τονίζει ότι η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ δηλώνει επίσης, ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρεκλογικής εκστρατείας.


Παράλληλα η ίδια, επισημαίνει ότι η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων, ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ενώ εκτιμάται εκτιμάται ότι θα είναι η νικήτρια του προκριματικού κύκλου που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μεξικό και στη Νότια Ντακότα,.


Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανικός πρόεδρος τ
ηλεφώνησε χθες, τόσο στην Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον συνυποψήφιό της, Χένρι Σάντερς.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί αύριο με τον Σάντερς στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του συνυποψηφίου της Κλίντον.

Ο Μπέρνι Σάντερς εκτιμάται ότι θα νικήσει στον προκριματικό κύκλο στη Βόρεια Ντακότα, σύμφωνα με πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN, αλλά και του AP.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ