Στις 17.00 το τελευταίο αντίο στην κόρη του Νίκου Νικολόπουλου: Στη Θεσσαλονίκη για μεταμόσχευση το ήπαρ

Στις 6 το πρωί ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση για την αφαίρεση των ζωτικών οργάνων της 16χρονης Νίκης Νικολοπούλου, όπως μεταφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Πάτρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος και η Τασία Μανωλοπούλου, γονείς της 16χρονης Νίκης, έλαβαν χθες την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους, η οποία πάλεψε για 10 περίπου ημέρες στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, γεμίζοντας θλίψη την οικογένειά της αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η επέμβαση ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα, όταν ενεργοποιήθηκαν οι μεταμοσχευτικές ομάδες στο ΠΠΝΠ και ολοκληρώθηκε ύστερα από πέντε ώρες. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έφθασε ομάδα γιατρών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη μεταμόσχευση του ήπατος, το οποίο μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα, καθώς βρέθηκε συμβατός λήπτης.

Οπως αναφέρει το thebest.gr, η Νίκη δώρισε τα μάτια της, το συκώτι και τα δύο νεφρά της και έτσι ο θάνατος του κοριτσιού, μετά τη γενναία απόφαση των γονιών της, θα χαρίσει ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια και λουλούδια να κατατεθούν χρήματα το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Παναγία Ελεούσα, στην ΕΨΥΕΠΕΑ, στην Κιβωτό της Αγάπης και στη «Μέριμνα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ