Βίντεο: Μουσείο ρολογιών έβγαλε στη δημοσιότητα & ξεμπρόστιασε τον επισκέπτη που γκρέμισε εκθέματα

Το Εθνικό Μουσείο Ρολογιών στην Πενσιλβάνια αποφάσισε ότι θα έπρεπε να δώσει στη δημοσιότητα το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε έναν από τους χώρους του προκειμένου να δώσει ένα ευκρινές παράδειγμα για το λόγο που όλοι οι επισκέπτες πρέπει να σέβονται έναν βασικό και απαράβατο κανόνα όλων των μουσείων: "Παρακαλώ μην αγγίζετε".   

Ο επισκέπτης που πρωταγωνιστεί στο βίντεο δεν τήρησε τον κανόνα και εξαιτίας του καταστράφηκε ένα σπάνιο ρολόι από τη συλλογή των εκθεμάτων.   

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα και μια γυναίκα που επισκέφθηκαν το μουσείο στην κομητεία Lancaster County την περασμένη Τρίτη. Το ζευγάρι δείχνει να εντυπωσιάζεται από ένα ξύλινο, γλυπτό ρολόι, δημιούργημα του καλλιτέχνη James Borden. 

Τότε ο άντρας αποφασίζει να επεξεργαστεί λίγο καλύτερα τον μηχανισμό του και δοκιμάζει να δει αν και πώς λειτουργεί. Μετά από πολλαπλές δοκιμές και επιμονή, το ρολόι βρίσκεται στο δάπεδο σε κομμάτια.   Στο βίντεο φαίνεται το ρολόι να πέφτει από τον τοίχο, και ο επισκέπτης να προσπαθεί κάπως να σώσει την κατάσταση, δοκιμάζοντας μάταια να το ξανακρεμάσει. 
Αν και στη συνέχεια φαίνεται πως εγκαταλείπει άρον άρον το σημείο, ο διευθυντής παραδέχεται πως απλά έσπευσε να βρει έναν υπάλληλο για να τον ενημερώσει για όσα είχε κάνει. Ωστόσο, πρόσθεσε πως αν και εργάζεται δέκα χρόνια στο μουσείο, αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπει έναν επισκέπτη να καταστρέφει κάτι, αν και οι άνθρωποι συνεχώς παραβαίνουν τον κανόνα και αγγίζουν πράγματα.

Από το μουσείο αναφέρεται επίσης πω το ρολόι μάλλον δεν έχει πάθει ζημιά που δεν επιδιορθώνεται και πως αναμένεται να σταλεί για επισκευή.  
 Από το ΝΒC το οποίο μετέδωσε την είδηση δεν διευκρινίζεται αν ο επισκέπτης κλήθηκε να πληρώσει κάποιο πρόστιμο ή την επιδιόρθωση του ρολογιού. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ