Πανόραμα Χρυσές Νύχτες: 33 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους στη Στέγη με ελεύθερη είσοδο

Στις 7 και 8 Ιουνίου 2016, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, που διοργανώνεται από την Ακαδημία César και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. 

Πρόκειται για εξαιρετικό πρόγραμμα προβολών, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν το 2015-16 από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις κ.λπ.).

 

Το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες» είναι ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του σινεμά, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες και πολλά υποσχόμενους κινηματογραφιστές.

 

Το Πανόραμα φιλοξενείται από 10 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Στοκχόλμη, Λισαβόνα, Αθήνα, Ρώμη, Παρίσι και, από φέτος, Βιέννη και Μόντρεαλ!

 

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις Εθνικές Ακαδημίες να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, στην οποία φωτίζεται η κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας και όλες μαζί συμμετέχουν, η καθεμία με τον τρόπο της, σε ένα διαπολιτισμικό διάλογο.

 

Σημείωμα του προέδρου της Ακαδημίας César - Alain Terzian: «Στόχος του Πανοράματος «Χρυσές Νύχτες» είναι να προσεγγίσουμε τη διεθνή κινηματογραφική αριστεία, μέσα από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ακαδημία César και τη Renault, είναι αφιερωμένη στις 33 ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους, το 2016.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παρουσιάζουμε αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα, με την υποστήριξη Ακαδημιών Κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, στο κοινό της Ευρώπης και του Μόντρεαλ!
Το Πανόραμα, μέσα από την προσωπική ματιά που προσφέρουν αυτοί οι νέοι σκηνοθέτες, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε διαφορετικές ευαισθησίες και κουλτούρες.
Είναι επίσης μια συνάντηση με τους δημιουργούς του σινεμά του αύριο. Μπορεί κανείς να σκεφτεί έναν μεγάλο σκηνοθέτη που δεν έκανε μια μικρού μήκους ταινία στην αρχή της καριέρας του;
Μέσα από το Πανόραμα, θέλουμε να δείξουμε πώς το σινεμά μπορεί να γίνει σημαντικό εργαλείο αλληλοκατανόησης και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων».

 

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800

 

Κεντρική Σκηνή
Προβολές στις 18:00, στις 19:45 και στις 22:00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ