Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φοβάται πως τα ρομπότ θα εξαφανίσουν τους ανθρώπους!

Η επιβίωση της ανθρωπότητας απειλείται από τα ρομπότ, φαίνεται πως πιστεύουν κάποια μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου καταγράφει τους φόβους για την αυξανόμενη χρήση αυτοματισμών και το πώς η Κομισιόν θα μπορούσε να εμποδίσει την εξέγερση των ρομπότ, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσής της, την οποία έχει στα χέρια του το Politico.

«Υπάρχει η πιθανότητα, μέσα σε μερικές δεκαετίες, η τεχνητή νοημοσύνη να ξεπεράσει την ανθρώπινη πνευματική ικανότητα με έναν τρόπο που, αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι, θα μπορούσε να αποτελεί πρόκληση για την ικανότητα της ανθρωπότητας να ελέγξει τα ίδια τα δημιουργήματά της και κατά συνέπεια ίσως επίσης στην ικανότητά της να διαχειρίζεται την ίδια της τη μοίρα και να διασφαλίσει την επιβίωση του είδους», αναφέρει η έκθεση σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Η έκθεση περιλαμβάνει ακόμη μία σειρά συστάσεων προς την Κομισιόν για τη νομοθεσία στον τομέα της ρομποτικής. Επίσης, επισημαίνει τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στη μελλοντική εργασία τα ρομπότ, όπως και τη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ