Φύγαμε για Σουηδία! Η χώρα του βορρά επιλέχθηκε ως η καλύτερη για να ζεις - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Η Σουηδία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο σύμφωνα με μία νέα μελέτη η οποία είδε το φως της δημοσιότητας η οποία κατέταξε 162 χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η Independent, η μελέτη βασίστηκε σε μία σειρά από 35 ποιοτικούς δείκτες οι οποίοι προέρχονται από διάφορες πηγές όπως για παράδειγμα τα Ηνωμένα Έθνη και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Σουηδία, συγκέντρωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα την υψηλότερη βαθμολογία για την θετική της συμβολή στον τρόπο ζωής των κατοίκων της, καθώς συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά σε ότι αφορά την ευημερία, την υγεία, την ευεξία ενώ υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε και σε ότι αφορά τις πολιτισμικές της επιδόσεις.

Αντίστοιχα στην πρώτη θέση σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται η Ισλανδία, καθώς οι εκπομπές CO2 είναι χαμηλές, ενώ παράγονται ελάχιστα επικίνδυνα υλικά, ενώ σε ότι αφορά το περιβάλλον το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 22η θέση.

Ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει τα πρωτεία σε ότι αφορά την επιστήμη και την τεχνολογία.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, αυτή βρίσκεται στην 32η θέση ανάμεσα από τις 162 χώρες. Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά την επιστήμη και την τεχνολογία καταλαμβάνει την 35η θέση, σε ότι αφορά τον πολιτισμό την 47η, την Διεθνή ειρήνη και την Ασφάλεια την 133η θέση, τον πλανήτη και το κλίμα την 11η θέση, την ισότητα και την ευημερία την 65η θέση και την Υγεία την 53η θέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ