Made in Greece το smoke detox: Η φυσική φόρμουλα για την προστασία μας από το τσιγάρο

Η συζήτηση για το κάπνισμα και τον αποτελεσματικότερο τρόπο να απαλλαγεί ο άνθρωπος από μια τέτοια βλαβερή συνήθεια είναι μεγάλη, αέναη και συχνά δεν καταλήγει πουθενά. 

Τυχόν απαγόρευση θα έμοιαζε ισοπεδωτική λύση, ενώ και η ραγδαία αύξηση της τιμής των τσιγάρων ηχεί στα αυτιά του Έλληνα ως ένας ακόμη τρόπος για το κράτος, ώστε να του αδειάσει το πορτοφόλι. Τα δεδομένα όμως είναι αμείλικτα.

 

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καπνίζουμε και καπνίζουμε πολύ. Η Ελλάδα παρουσιάζει την υψηλότερη αναλογία καπνιστών μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών χωρών (37,6%) κι αν τελευταία παρατηρείται μια πτώση στον αριθμό, παραμένουμε οι πιο... θεριακλήδες της Ευρώπης. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορεί να μειώνεται ο αριθμός του πλήθους των καπνιστών, αυξάνονται όμως τα καταναλισκόμενα τσιγάρα.

Σύμφωνα με το news247.gr, η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αριθμό καταναλισκόμενων τσιγάρων κατ’ άτομο στη Δυτική Ευρώπη. Μετά το 2000, ο μέσος ετήσιος κατά κεφαλή αριθμός τσιγάρων στην Ελλάδα είναι διπλάσιος από ότι στη Γερμανία, Γαλλία και Μ. Βρετανία και πενταπλάσιος από ότι στη Νορβηγία.

Άλλοι το αποκαλούν συντροφιά, άλλοι μέσω εκτόνωσης της πίεσης και άλλοι (ειδικά μικρότερης ηλικίας), μαγκιά. Η αλήθεια όμως είναι πως το τσιγάρο, ακόμη και αν παραδεχτούμε πως είναι όλα τα παραπάνω, διαθέτει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Θέτει σε κίνδυνο την υγεία και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Μαυρίζει τους πνεύμονες και δυσχεραίνει το αναπνευστικό, δυσκολεύει την καρδιά, γερνάει το δέρμα και μαραζώνει τον εγκέφαλο.

Μια ομάδα ειδικών από την Ελλάδα, δούλεψε πάνω σε μια ειδική φόρμουλα, η σύνθεση της οποίας είναι απολύτως φυσική (βασίζεται δηλαδή σε φυτικά προϊόντα), με τη βοήθεια της οποίας ένας καπνιστής μπορεί να θωρακίσει τα ζωτικά όργανα που εκτίθενται στην βλαβερή του συνήθεια. Ένα συμπλήρωμα διατροφής ουσιαστικά, με την ονομασία Smoke Detox, που προσφέρει στο σώμα όλα όσα χρειάζεται για να τονώσει, καρδιά, πνεύμονες, εγκεφαλική λειτουργία, δέρμα και συκώτι.

Ας δούμε όμως τι προκαλεί το κάπνισμα στα πιο ζωτικά ανθρώπινα όργανα, αλλά και τις φυσικές ουσίες θωράκισής τους που οι Έλληνες ειδικοί “έκλεισαν” σε μια made in Greece κάψουλα.
 
Ο καπνός θολώνει το μυαλό
Έρευνα του King's College του Λονδίνου, παρατήρησε τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ανακαλύπτοντας πως η συνήθεια αυτή μειώνει τις επιδόσεις στα νοητικά-γνωστικά τεστ και σχετίζεται με τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών. Αν και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι αν και κατά πόσο η νοητική παρακμή είναι αισθητή στην καθημερινότητα και σε ποιο βαθμό συνδέεται με μελλοντική εμφάνιση της άνοιας, ωστόσο εκτιμάται ότι η πρόωρη νοητική έκπτωση, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί μελλοντικά σε κανονική εγκεφαλική άνοια.

Τι μπορεί να κάνει ένας καπνιστής;
Η λύση είναι σαφώς η διακοπή του καπνίσματος, σε συνδυασμό με σωστή και υγιεινή διατροφή, έλεγχο του σωματικού βάρους, γυμναστική και... πρόκληση του εγκεφάλου με τεστ, σταυρόλεξα, διάβασμα κα.

 

Μέχρι να μπορέσει όμως ένα καπνιστής να πετάξει τα τσιγάρα, το ελληνικό συμπλήρωμα smoke detox δρα αμυντικά για το σώμα. Έτσι μέσω φυσικών συστατικών όπως το ginkgo biloba, το smoke detox συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο και ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες. Η δημιουργία ελευθέρων ριζών (αποτέλεσμα της διοχέτευσης πληθώρας τοξικών ουσιών) και η συγκέντρωση βλέννας είναι επίσης κάποιες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό του καπνιστή.

Με την βοήθεια φυσικών – φυτικών εκχυλίσματων όπως pau d’ arco και ταράξακο επιτυγχάνεται αφενός η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και αφετέρου δημιουργείται ασπίδα προστασίας των οργάνων. Αλλά και το Ginkgo Biloba ελαττώνει-εξαλείφει τα συμπτώματα στέρησης από την νικοτίνη, συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο, ενισχύει τις διανοητικές λειτουργίες, δρα κατά της κατάθλιψης, άνοιας-Αλτσχάιμερ, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων, είναι αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό, αντιβακτηριδιακό.

Το smoke detox με άλλα λόγια, επεμβαίνει, αποτοξινώνει τον οργανισμό και χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών που περιέχει λειτουργεί ως ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά του ο κάθε καπνιστής.

Το τσιγάρο εξουθενώνει την καρδιά
Πολλές φορές σκεφτόμαστε πως με το κάπνισμα κάνουμε κακό μόνο στο αναπνευστικό, αυτό όμως δεν είναι ακριβές. Η καρδιά επιβαρύνεται ιδιαίτερα από τη νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα. Η νικοτίνη είναι διεγερτικό, που προκαλεί την αύξηση των παλμών της καρδιάς κατά 20 περίπου χτύπους το λεπτό με κάθε τσιγάρο καθώς επίσης και αύξηση της πίεσης. Επιπλέον, η νικοτίνη συμβάλλει στη σμίκρυνση των αρτηριών σε όλο το σώμα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα προκαλεί έκκριση λιπιδίων και χοληστερίνης στο αίμα.


Η καρδιά πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να αντεπεξέλθει σε αυτά τα φαινόμενα και εκεί έρχεται το μονοξείδιο του άνθρακα να την επιβαρύνει έτι περεταίρω. Το μονοξείδιο του άνθρακα από το τσιγάρο στην κυριολεξία δηλητηριάζει τη δυνατότητα μεταφοράς οξυγόνου στο αίμα. Αυτό προκαλεί την καρδιά να δουλέψει ακόμα περισσότερο για να μεταφέρει αίμα στην ίδια και ο θανάσιμος φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Τι μπορεί να κάνει ο καπνιστής;
Το σκόρδο και η αγκινάρα ξεκουράζουν την καρδιά που επιβαρύνεται από το κάπνισμα
Άσκηση και σωστή διατροφή είναι η απάντηση. Το σκόρδο για παράδειγμα μειώνει την πίεση του αίματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του, ξεκουράζοντας έτσι την καρδιά. Παρόμοια και η αγκινάρα διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες σε ότι αφορά στην προστασία του καρδιαγγειακού, ενώ μειώνει και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, συνέπεια εν μέρει και του τσιγάρου. Τέλος το τροπικό Gingo Biloba βοηθά στη μείωση της αίσθησης στέρησης από τη νικοτίνη, εθιστική ουσία που αποτελεί το νο. 1 κίνδυνο της καρδιάς.

 

Το smoke detox, το ελληνικό συμπλήρωμα διατροφής, διαθέτει εκχυλίσματα όλων των παραπάνω και ακόμη περισσότερων βιταμινών και συστατικών, ώστε επιτυγχάνει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και την ενδυνάμωση του πιο σημαντικού μυός του σώματος μας, της “καρδιάς”.


Το μεγαλύτερο θύμα του καπνού: Ο πνεύμονας

Το πρώτο και κυριότερο όργανο που πλήττει το τσιγάρο είναι οι πνεύμονες. Οι πνεύμονες είναι το όργανο που είναι άμεσα εκτεθειμένο στις καρκινογόνες ουσίες του καπνού και που ευθύνεται για πληθώρα πνευμονολογικών νοσημάτων. Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα ανάλογα με την κατανάλωση τσιγάρων είναι 40 φορές μεγαλύτερος στους καπνιστές που καπνίζουν 20 τσιγάρα ημερησίως.

Τι μπορεί να κάνει ο καπνιστής;
Η άσκηση και η διατροφή είναι και εδώ το κλειδί. Όσο πιο δυνατός είναι ο οργανισμός, λαμβάνοντας τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη και με την απαραίτητη σωματική άσκηση, τόσο πιο αποτελεσματικά θωρακίζει το ανοσοποιητικό του και το προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, που σε έναν καπνιστή είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο.

Για παράδειγμα το εκχύλισμα λεβάντας, που περιέχεται στο smoke detox, διευκολύνει την αναπνοή, έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην απομάκρυνση των εκκρίσεων που δημιουργούνται στους πνεύμονες από το κάπνισμα και μειώνει την πίεση του αίματος. Αντίστοιχα και το pau d’ arco, επίσης βασικό συστατικό του smoke detox, γνωστό και ως 'τσάι των Ίνκας' προστατεύει από τον καρκίνο των πνευμόνων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αντιξειδωτικό, αντιμικροβιακό, αντιπαρασιτικό, αντιπυρετικό, διουρητικό έχει αντιδιαβητικές, αναλγητικές και αιμοκαθαρτικές ιδιότητες.

 

Το made in Greece συμπλήρωμα Smoke Detox, εκμεταλλεύεται των παραπάνω φυσικών συστατικών, σε συνδυασμό με δεκάδες άλλα εκχυλίσματα και βιταμίνες ώστε να προστατεύσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται ένα τόσο ζωτικό όργανο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι τελικά το made in Greece χάπι, Smoke Detox
Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που προστατεύει τον καπνιστή από τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου. Από την μία προστατεύει τα όργανα που πλήττονται περισσότερο από τον καπνό, και παράλληλα αποτοξινώνει από τις τοξικές ουσίες του τσιγάρου.

Το smoke detox δεν είναι κάποιο φάρμακο, που λύνει ένα ζήτημα άπαξ και δια παντός. Είναι συμπλήρωμα διατροφής, με τη βοήθεια του οποίου, μειώνονται οι συνέπειες του τσιγάρου για όσο διάστημα δεν καταφέρνετε να το κόψετε τελείως.

Λειτουργεί εσωτερικά, όπως ας πούμε τα διάφορα φιλτράκια της αγοράς, που συμβάλλουν στη συγκράτηση περισσότερης πίσσας και τοξικών ουσιών. Ένα εσωτερικό φίλτρο για τα όργανα που πλήττονται.

Το όνομά του τα λέει όλα. Αποτελεί ένα συμπλήρωμα διατροφής και ως εκ τούτου, συμπληρώνει την καθημερινή υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που πρέπει όλοι να ακολουθούμε αν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο φαρμακοποιός σας θα σας δώσει περισσότερες οδηγίες για τον τρόπο που μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα το ιστορικό και τις ανάγκες σας. Άλλωστε, το συγκεκριμένο σκεύασμα πωλείται αποκλειστικά στα φαρμακεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site Smokedetox.gr

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ