Θέλεις να ξεφορτωθείς το άγχος σου; Δες εδώ πως θα τα καταφέρεις

Λίγο άγχος στη ζωή σου δεν βλάπτει. Σε κρατάει σε εγρήγορση, σε διατηρεί δραστήρια και ζωντανή.

 Το συνεχές και χρόνιο άγχος, όμως, είναι κάτι διαφορετικό… είναι κακό και μπορεί να σε βλάψει και ψυχικά και σωματικά. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι το άγχος το δημιουργείς εσύ, είναι η δική σου αντίδραση στα γεγονότα της ζωής. Άρα, μπορείς κι εσύ να παίξεις σημαντικό ρόλο στη μείωση του άγχους στη ζωή σου. Αυτά είναι μερικά tips για να τα καταφέρεις.

Μάθε να περιμένεις
Κάποιες μέρες συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτές τις μέρες δεν έχεις ενέργεια, τα πάντα σου φαίνονται βουνό και ξυπνάει μέσα σου ο αρνητικός σου εαυτός. Και τότε αρχίζει το άγχος… Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά, πάρτο απόφαση ότι σήμερα δεν είναι η μέρα σου και περίμενε να περάσει. Αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα. Ένας καλός βραδινός ύπνος και το ξημέρωμα της νέας μέρας, μπορεί να σου αλλάξουν τη διάθεση.

Αποδέξου τη πραγματικότητα και συνέχισε
Αποδοχή σημαίνει να παραδεχτείς ότι αυτά που περιμένεις δεν πρόκειται να συμβούν για την ώρα, οπότε μην παλεύεις άδικα και τράβα όπου σε βγάλει. Αν δεν χτύπησε το ξυπνητήρι και έφυγες σαν τρελή από το σπίτι, αν το πρωινό στο γραφείο είναι ένα αληθινό χάος, προσπάθησε να αποδεχτείς την πραγματικότητα για να μην αγχωθείς.

Όλοι έχουμε προσδοκίες, όμως η πραγματικότητα πολλές φορές μας διαψεύδει. Πιστεύουμε ότι η ζωή θα κυλήσει σύμφωνα με τα σχέδιά μας, αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουμε, τότε εμφανίζεται το άγχος μας. Αν αποδεχτείς, όμως, ότι τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν πάντα όπως τα έχεις σχεδιάσει, θα το διασκεδάζεις και θα σταματήσεις να αγχώνεσαι.

Ανάλυσε τις ευτυχισμένες σου στιγμές
Έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν ορισμένες μέρες όπου ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου; Όπου όλα κυλούν ρολόι και υπάρχουν απλά για να σε κάνουν ευτυχισμένη; Σου φαίνεται απίστευτο πώς όλα γίνονται όπως τα θες, αβίαστα, και νιώθεις τέλεια;

Ε! λοιπόν, ανέλυσε αυτή την ημέρα! Σκέψου τι έκανες, πώς ένιωθες, τι συνέβη και όλα ήταν ηλιόλουστα; Αν καταλάβεις τι ακριβώς σε έκανε ευτυχισμένη, μπορείς να επαναλάβεις την ίδια συνταγή από μόνη σου. Όταν κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί, το άγχος σου μειώνεται. Ανακάλυψε, λοιπόν, τα πράγματα που σου φτιάχνουν την ημέρα και κατάγραψέ τα. Σύντομα θα έχεις το δικό σου βιβλίο με τις μυστικές-συνταγές της ευτυχίας σου.

Όλη η συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ