Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Λατινικά και Χημεία

Υπενθυμίζεται πως με την εξέταση στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στην Οικοδομική, ολοκληρώθηκε το Σάββατο η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα. 
 

Το Σάββατο εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος στα ίδια μαθήματα, με επιπλέον μαθήματα εξέτασης τα Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ και τα Στοιχεία Παθολογίας.
 

Σχολιασμός για τα λατινικά απο τον ΟΕΦΕ 
Αυλαία στις Πανελλαδικές εξετάσεις με τα Λατινικά Προσανατολισμού για τους μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Τα θέματα κάλυπταν όλο το φάσμα της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν λεπτομερή γνώση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου. 

Οι εξεταζόμενοι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν προσεκτικά και μεθοδικά στις συνήθεις παραδοσιακές ασκήσεις της μετάφρασης και των γραμματοσυντακτικών αλλά και σε οκτώ (8) τεχνητά συντακτικά φαινόμενα. 

Τα τελευταία χρόνια το μάθημα των Λατινικών έχει μετατραπεί σε αγώνισμα των μαθητών να απαντήσουν σε (πολλά) τεχνητά συντακτικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η τρίωρη εξέταση ενός μαθήματος, το οποίο βασίζεται σε διδαγμένα κείμενα, να είναι άκρως ποσοτική. Παρά, όμως, την ποσότητα των θεμάτων οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εξέτασης. 

Οι απαντήσεις από τον ΟΕΦΕ 

ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 Τα σημερινά θέματα στην χημεία προσανατολισμού, χαρακτηρίζονται βατά, ευκολότερα από τα θέματα των προηγούμενων ετών. Ο καλά προετοιμασμένος υποψήφιος μπόρεσε να γράψει υψηλή βαθμολογία, αρκεί να ήταν προσεκτικός και συγκεντρωμένος. Ο χρόνος κρίνεται επαρκέστατος, έδινε δε την δυνατότητα επανελέγχου του γραπτού από τον υποψήφιο. Κρίσιμα σημεία χαρακτηρίζονται το Γ3 όπως και το Δ4.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ