Good News: Υποτροφίες σε Ελληνες πτυχιούχους με ενδιαφέρον για την Πολιτική Επιστήμη από τη Γερμανική Βουλή

Υποτροφίες πεντάμηνης διάρκειας σε Eλληνες πτυχιούχους προσφέρει η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου & το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνο.

Η Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) απευθύνεται σε νέους ανθρώπους υψηλής κατάρτισης και με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, οι οποίοι μετά το πέρας του προγράμματος (με έδρα το Βερολίνο) θα έχουν τη βούληση επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, να συμβάλουν ενεργά και με αίσθημα ευθύνης στη διαμόρφωση του δημοκρατικού μέλλοντος.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή προσφέρει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν στο πλευρό ενός μέλους της Γερμανικής Βουλής, στο πλαίσιο συνεργασίας διάρκειας 15 εβδομάδων, το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και τις πολιτικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να αποκομίσουν πρακτικές εμπειρίες στον τομέα της κοινοβουλευτικής εργασίας.

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή επιλογής της Γερμανικής Βουλής, υπό την προϋπόθεση οι υποψήφιοι να διαθέτουν: ελληνική ιθαγένεια, πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολύ καλή γνώσης της γερμανικής γλώσσας, γνώση της πολιτικής, κοινωνίας και ιστορίας της Γερμανίας και ηλικία έως 30 ετών.

Η υποτροφία της Γερμανικής Βουλής προσφέρει δωρεάν διαμονή, ασφάλιση και έξοδα μετακίνησης και 500 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα του κάθε υπότροφου. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30ή Ιουνίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στον δικτυακό τόπο www.bundestag.de/ips ή στα γραφεία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (www.griechenland.diplo.de).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ