Ο "βασιλιάς" Πούτιν φτάνει με 9 υπουργούς & 50 μητροπολίτες - Μακράν η επισημότερη ρωσική επίσκεψη

Συνοδεία εννέα υπουργών καταφτάνει στην Αθήνα στις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ στο Αγιο Ορος που θα μεταβεί το Σάββατο θα τον υποδεχθούν ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, και 50 ρώσοι μητροπολίτες! 

Πλην των υπουργών και των μητροπολιτών ο Πούτιν θα φέρει μαζί του και μια σειρά από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

 

Ο Καμμένος στην υποδοχή στο αεροδρόμιο      

Στο αεροδρόμιο τον Ρώσο πρόεδρο θα έχει την χαρά να υποδεχτεί ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.   

Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει μισάωρη συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αμέσως μετά ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. 

Στις 6.30 το απόγευμα θα δοθεί γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις στις μεταφορές θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

 

Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό.

Το βράδυ της Παρασκευής ο ρώσος πρόεδρος και η συνοδεία του θα  καταλύσει σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου βρίσκεται από σήμερα σε κλοιό ασφαλείας.

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Ορος για  προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιον Ορος, συνοδευόμενος από τον Ελληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος.

 

Δεκάδες άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν ζώσει την Ιερά Κοινότητα. 

Η επίσκεψη στο Αγιο Ορος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ