Βίντεο: Λευκός επιτίθεται σε μαύρο ηλικιωμένο & εκείνος τον κάνει σκόνη

Ένας μεθυσμένος λευκός επιβάτης λεωφορείου στο Σικάγο, επιτέθηκε φραστικά σε μαύρο ηλικιωμένο συνεπιβάτη του.

Στα πλάνα του βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ακούγεται να λέει "χτύπα με νέγρε, χτύπα με, κάνε κάτι". Όπως κατέγραψε ο χρήστης @raresoulx που έδωσε το βίντεο στην ιστοσελίδα Atlanta Black Star, ο νεαρός λευκός απευθυνόταν επί 15 λεπτά στον μαύρο ηλικιωμένο με ρατσιστικά σχόλια. Εκείνος δεν αντέδρασε στην αρχή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Σημειώνεται πως η λέξη "νέγρος" θεωρείται υποτιμητική και ρατσιστική καθώς παραπέμπει στα χρόνια της σκλαβιάς και της δουλείας. Χρησιμοποιείται κατά κόρον ακόμα από τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές στις ΗΠΑ, την ώρα που η κοινότητα των μαύρων καλεί για την κατάργηση της δημόσιας χρήσης της.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα, σε δηλώσεις του το 2015, ανέφερε: "Το θέμα δεν είναι απλά να μην λέμε "νέγρος" δημοσίως επειδή είναι αγένεια, δεν είναι αυτό το οποίο λαμβάνουμε υπόψη μας προκειμένου να εκτιμήσουμε εάν ο ρατσισμός υφίσταται ή όχι. Η κληρονομιά της δουλείας, των διακρίσεων σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωή μας, αυτό έχει ένα διαρκή αντίκτυπο κι αποτελεί κομμάτι του DNA μας". Την ίδια εποχή είχε υψωθεί η σημαία του Νότου στο Καπιτώλιο της Νότιας Καρολίνας εν μέσω αστυνομικής βίας και μετά από δολοφονίες μαύρων πολιτών από όργανα της τάξης.

Οι ίδιοι οι μαύροι χρησιμοποιούν τον όρο "nigger" (the N-word) στις μεταξύ τους συνομιλίες, με τόνο ειρωνικό, καυτηριάζοντας την περιθωριοποίηση και την κοινωνική απαξίωση που είχαν δεχθεί και ακόμη και σήμερα δέχονται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ