Η ΙΚΕΑ ''ανοίγει'' ένα ακόμα παράθυρο στην γνώση - Εξοπλίζει την βιβλιοθήκη του ακριτικού Νευροκοπίου

Νευροκόπι: Είναι γνωστό για τις πολικές θερμοκρασίες τον χειμώνα και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε εκεί ένας νέος ζεστός χώρος…

Ο λόγος για το Κάτω Νευροκόπι Δράμας, όπου  εγκαινιάστηκε η ένατη βιβλιοθήκη του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting).

Σ΄ έναν χώρο μεγαλύτερο των 80 τ.μ. δημιουργήθηκε η νέα βιβλιοθήκη, με την ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός), με σκοπό να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο στα 450 παιδιά της περιοχής.


Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου και είναι στο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο. Τα εγκαίνια έγιναν και η βιβλιοθήκη παραδόθηκε στους μικρούς και μεγάλους φίλους της περιοχής.


 

Τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση ανέλαβαν και αυτή τη φορά τα ΙΚΕΑ.
 

Ο Όμιλος FOURLIS είναι ένας «ζωντανός» Όμιλος ο οποίος μέσα από τις εταιρείες του αφουγκράζεται τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και δρα με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο Όμιλος FOURLIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. Ενισχύοντας τις δραστηριότητες του σ’ αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης στο ακριτικό Νευροκόπι, δημιουργώντας στα 80 τ.μ. ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα 450 παιδιά της κοινότητας του Νευροκοπίου να έχουν το δικό τους χώρο για μελέτη και διασκέδαση. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο. Δημιουργήθηκαν ξεχωριστές γωνιές όπου τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και να συζητήσουν.

Η βιβλιοθήκη στο ακριτικό Νευροκόπι είναι η ένατη στη σειρά που υλοποίησαν η ΙΚΕΑ και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων.

Την Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τα οποία τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

H ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Το Κάτω Νευροκόπι καταλαμβάνει συνολικά έκταση 872 τ.χλμ. και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ελλάδας.

Ποιοι είναι οι «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting)  και πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε: 

Το Δίκτυο Εθελοντών ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους. Επιδίωξη του Δικτύου είναι η δρομολόγηση, ανά διετία, πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα, που στόχος είναι να κομίζουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στις τοπικές κοινωνίες. Η πρώτη πρωτοβουλία του Δικτύου αφορά τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών σε ισάριθμες ακριτικές ή απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει βιβλία ή άλλο υλικό απευθείας στους δικαιούχους
Μπορεί να επικοινωνήσει με το Δίκτυο στη διεύθυνση journalistsacting@gmail.com 
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: journalistsacting.org
Facebook

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ