Τop Woman η 25χρονη Shona που δεν το βάζει κάτω: «Απορρίφθηκε» από πολλές δουλειές επειδή δεν ήταν σέξι

Με την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και την εισαγωγή των επιχειρήσεων σε αυτά, η Daily Mail Αυστραλίας παρουσιάζει πώς αυτό έχει επηρεάσει ακόμη και τα γυμναστήρια και την εικόνα που θέλουν να προβάλλουν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η 25χρονη Shona O'Connell-Shea από την Αυστραλία η οποία το έζησε από πρώτο χέρι όταν «απορρίφθηκε» από τέσσερα γυμναστήρια υψηλού προφίλ γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά δεν είχε την κατάλληλη «εικόνα».

Η παθιασμένη με τη γυμναστική γυναίκα που δουλεύει ως personal trainer έχει σπουδάσει και εργαστεί στο χώρο για πάνω από πέντε χρόνια, έχει πτυχίο στη φυσική αγωγή και κάνει αυτό που αγαπά φανατικά. Ωστόσο αυτό δεν της ανοίγει εύκολα τις πόρτες για δουλειά.

«Μερικά γυμναστήρια στα ανατολικά προάστια δε θέλουν μια κοπέλα που να έχει μυαλό και να μπορεί να σηκώσει 150 κιλά. Θέλουν κάποια που να μπορεί να πουλήσει τις επιχειρήσεις τους με στήθος και οπίσθια» λέει η Shona που ζει στο Σίδνεϊ μιλώντας στη Daily Mail Αυστραλίας και προσθέτει: «Θέλουν εκείνα τα κορίτσια που ποζάρουν με το μπικίνι τους στο Instagram».


Η ίδια αναφέρει ότι αφού γύρισε από ένα γυμναστήριο μίλησε με μια υπάλληλο από την εταιρεία η οποία της αποκάλυψε πώς γίνονται οι προσλήψεις και με ποιο κριτήριο. Όπως της είπε, υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο και γίνεται συμφωνία ώστε τα κορίτσια που προσλαμβάνονται πρέπει να φορούν στενά και κοντά σορτς και να αποκαλύπτουν το σώμα τους.

 

Η ίδια έμαθε αργότερα ότι αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλά γυμναστήρια και αν και στην αρχή δεν μπορούσε να το πιστέψει αργότερα το διαπίστωσε και μόνη της όταν την απέρριπταν από δουλειές. «Χρειάζεται απλά μια πιστοποίηση και να είσαι σαν μαζορέτα για να πιάσεις δουλειά σε πολλά από αυτά τα γυμναστήρια.

Έχω χάσει ευκαιρίες επειδή δεν είμαι αυτός ο τύπος του κοριτσιού» αναφέρει η νεαρή που έφτανε μέχρι τη συνέντευξη και μετά δεν την καλούσαν ποτέ. Με τη συνέντευξή της, η 25χρονη ελπίζει να ενθαρρύνει και άλλα κορίτσια που ασχολούνται με τη γυμναστική να μείνουν πιστές στην αγάπη τους με αυτό και να προωθηθεί η αντίληψη ότι πρέπει επικεντρώνεται κανείς περισσότερο στις ικανότητές τους και όχι στην εξωτερική εμφάνιση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ